Капитан подпали кола от ревност, военният съд каза тежката си дума

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:22 / 29.03.2017
659
3 г. лишаване от свобода условно даде Пловдивският военен съд на капитан Иван Русев от Карловската бригада, който заподозрял рейнджър в любовни отношения с бившето си гадже и му подпалил автомобила от ревност. Офицерът ще трябва да плати и 21 793 лева обезщетение на родителите на редника, тъй като автомобилът се водел на тяхно име.

Процесът приключи по съкратения ред, след като Русев призна вината си. На 30 декември 2014 г. около 2 ч. той отишъл до БМВ-то на кадровия войник Дурхан Орхан, паркирано пред блок в Казанлък. Возилото било купено само преди 4 месеца от семейството на рейнджъра. Русев носел туба с 20 литра дизелово гориво, полял с него БМВ-то и драснал клечката. 

По невнимание обаче изсипал част от запалителната течност по шубата си, която пламнала заедно с колата. Капитанът хукнал да бяга, опитвайки се да стигне до мерцедеса си. Успял да измине около 500 м и паднал на земята, тъй като бил силно обгорен. Полицията, повикана по сигнал на живеещи в блока, открила стенещ от болки. 

С 30% изгаряния той е откаран първо в болницата в Казанлък, а впоследствие е транспортиран до клиниката по термични травми на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. В крайна сметка се оказало, че Орхан не е поддържал интимна връзка с бившата любима на капитана и става въпрос за неверни слухове.

Автомобилът е унищожен напълно при пожара. Според разследващите е имало опасност пламъците да обхванат и апартамент на стойност 35 553 лв., който се е намирал на метри от горящата кола. Бързата намеса на огнеборците спасила жилището.

Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).