Каракачанов: Да спрем мигрантите, докато не бъде изградена нова система за сигурност от ЕС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 26.07.2016
750
Докато Европейският съюз не изгради нова система за сигурност, не трябва да приемаме нелегални имигранти, депортирани от Западна Европа. Българското правителство да наложи едностранен временен мораториум върху Дъблинското споразумение, защото то не работи ефективно, което се посочва и от други европейски страни.

За това настоява заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов.

Поводът е информацията, че 27-годишният сириец, който се самовзриви пред заведение в германския Ансбах, е влязъл в Европа през България и е трябвало да бъде депортиран у нас заради отказан статут на бежанец.

Според Каракачанов българската държава трябва да защити живота и сигурността на гражданите, прилагайки най-строг контрол спрямо влизащите в страната мигранти от Близкия Изток и Африка.

Явно е, че Старият континент е поставен пред предизвикателството да намери баланс между сигурността и правата на човека, но политиката на Германия да приема всеки, представящ се за бежанец, освен сбъркана е и катастрофална за всички нас, посочва Каракачанов.

Според него показателно в случая е, че атентаторът е бил с отказан статут още преди 2 години, но въпреки това му е позволено да пребивава в Германия.

Самарянството на немското правителство обрича на терор Европа и е време да признаем фактите - проблем с мигрантите има, а Европейският съюз е безпомощен. Нужно е преосмисляне на общите политики, защото фундаментализмът се материализира в поредица терористични актове в Европа. Въпросът вече не е "Дали?", а "Кога и къде?", допълва Каракачанов.

Той е категоричен, че настоящата европейска политика е несъстоятелна и че е нужно страните-членки на ЕС да се отбраняват заедно срещу тероризма, а не Германия да кани, а България да страда.

Страната ни трябва да защити националния си интерес, защото е факт, че този сириец можеше да извърши атентата у нас и сега жертвите да бъдат българи, посочва Каракачанов.

Отговорност на всички правителства в рамките на Европейския съюз е да покажат, че Европа не е хан, в който всеки може да влиза и излиза, а междувременно и да убива, коментира още Каракачанов.

В България има почва за разпространение на радикален ислямизъм, което бе потвърдено и от главния прокурор, и от председателя на ДАНС. Дълг на Министерски съвет и на Народното събрание е да наложат ред в държавата.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
28.07.2016 Терористът от Ансбах имал връзка с активистка от Български хелзинкски
комитет
27.07.2016 Атентаторът от Ансбах бил измамен от български адвокат
27.07.2016 Сириецът-атентатор от Ансбах се оплакал от престоя си в България
26.07.2016 ЕС е върнал на България над 400 мигранти за по-малко от година
25.07.2016 Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България
25.07.2016 Трима от ранените при взрива в Ансбах са в тежко състояние
Още новини от Национални новини:
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора, която беше нарязана с макетно ножче: От време на време пл...
Борисов: В момента България няма посока, ние няма какво да предло...
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).