Каракачанов: Няма опасност за военните ни в Ирак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 07.01.2020
1327
Имаме двама военнослужещи, които са в мисия на НАТО в Ирак. Тя е от 420-430 човека и тези дни ще бъде преместена в съседна държава, съобщи пред Би Ти Ви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Най-вероятно българите ще бъдат преместени в Кувейт. Те, както и останалите, са пратени в Ирак на обучение. Когато се намираш в район като Близкия изток винаги има риск, но Министерството на отбраната следи ситуацията ежедневно и поддържа връзка с българските военни. Към момента няма никаква опасност за тяхната сигурност, каза Каракачанов.

Той коментира и изказване на сръбския вицепремиер Ивица Дачич, който преди ден заяви, че българите са само 0,26 от населението на Сърбия, но въпреки това на всяка среща на Европейския съюз България постоянно "подставя въпроса за правата на българското национално малцинство".

"Самата конституция на Сърбия регламентира, че Сърбия е многонационална държава. Дали българите са 0,26% или 2,26 няма никакво значение", каза Каракачанов.

Той напомни, че в последните няколко месеца това не е първото изказване на сръбски политик, насочено срещу страната ни.

"България е основното плашило там", каза Каракачанов. Когато Сърбия има някакви вътрешни проблеми, умишлено намесват България, за да има някой виновен, поясни вицепремиерът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).