Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каракачанов: Вместо Раковски, децата ни изучават полово възпитание и кое било момче и кое момиче
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 11.01.2021Коментари (0)1711
©
Вместо делото на Раковски, децата ни днес изучават полово възпитание и кое било момче, кое било момиче, коментира още министърът на отбраната. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в началото на пресконференцията, която се провежда във Военната академия, която носи името на Георги Стойков Раковски по повод 200 години от рождението му, предаде "Novini.bg".

Водещ на пресконференцията е началникът на Военната академия и председател на Инициативния комитет за национално отбелязване на годишнината от рождението на Георги Раковски генерал-майор д-р Груди Ангелов.

В пресконференцията чрез видеоконферентна връзка ще се включат и представители на местната власт, членове на Инициативния комитет, които ще представят предстоящите събития и дейности, посветени на живота и делото на Раковски.

"За съжаление в последните години делото на Раковски се оказа позабравено. Неговото дело просто не се вписваше в дневния ред, а защо не се вписваше? Не се вписваше в политическата ни конюнктура, защото по времето на комунизма Раковски няма как да бъде толкова превъзнасян, тъй като той е критикувал руския империализъм по онова време. Така че няма как да е бил обичан по онова време", сподели Каракачанов.

,,Беше премълчаван, последните години остана на заден план, защото решихме да си търсим нови кумири, да си ги принесем от чужбина. Превъзнасяме измислени герои. Ако не беше Раковски, нямаше да го бъде и Левски, защото Левски усвоява неговите идеи, които са революционни за онова време'', допълни той.

"Ако го сравним с други български революционери, може да се каже, че Раковски е най-пълно изграденият образ. Той не е само човек, който пише стратегия, не само създава легиите, с които да освободи България, но е и човек, който се занимава с публицистика и история. В неговата публицистика ще видите много зряла мисъл, защото той много точно анализира балканската политика и политиката на големите държави по онова време", каза още военният министър.

По думите му легиите на Раковски са олицетворение на общобългарската идея. "Той е всестранно развита личност, защото има интереси във всякакви области. Дълго време е пример за поколения български революционери. Така че кумири си имаме, нямаме нужда да си внасяме отвън'', подчерта отново министър Каракачанов и изрази надежда някой ден да бъде направен сериал за живота и делото на Георги Раковски, вместо да се излъчват чужди продукции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: