Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Карузо Опера Гала" с петима италиански и български тенори на 12 юни в Пловдив
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 09.06.2021Коментари (0)932
Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре, както и диригента Лоренцо Бизари пристигнаха в България, за да участват в двата гала-концерта, посветени на великия Енрико Карузо. На 11 юни с "Карузо Опера Гала“ ще бъде открит XII сезон на фестивала "Опера в Летния театър“ във Варна, а на 12 юни грандиозното събитие ще се премести на сцената на Античния театър в Пловдив. Мащабните прояви се осъществяват от Държавна опера Варна в партньорство с агенция Music Art New Imagine – Италия.

Изтъкнатият съвременен тенор Фабио Армилиато е една от петте звезди, които ще изпълнят популярни класически произведения в концертната гала. Впечатляващото му артистично присъствие, прекрасният му глас, високият регистър, изключителната музикалност и честите му гастроли на сцената на Метрополитън опера са забелязани от гениалния сценарист, режисьор и актьор Уди Алън, който го кани да участва във филма "На Рим с любов“.

Кариерата на тенора Анджело Фиоре се устремява нагоре, след дебюта му в Ла Скала през 2019 година. Победителят в редица международни конкурси, член на фондация "Лучано Павароти“, е възприеман като едно от новите лица на италианската опера не само в родината си, но и в САЩ, Германия, Дания, Русия, Япония и др. След трудния за културата в родината му Италия, а и за хората от целия свят период, Фиоре споделя: "Искам да изкажа огромна благодарност на организаторите на събитията в България. Ще покажа тази благодарност чрез изпълненията си на двете големи сцени във Варна и Пловдив.“

В брилянтния състав от солисти в "Карузо Опера Гала“ са и три утвърдени имена от българската сцена с международно признание - златните гласове Иван Момиров, Валерий Георгиев и Даниел Дамянов. След първите репетиции на българска земя с тях, Фабио Армилиато не скрива удоволствеито от работата си с нашите солисти: "Щастлив съм, че отново ще пея с красиви български гласове. Имам голям опит с български оперни певци, било то тенори, сопрани, да не говорим за басите.“, а по отношение на Енрико Карузо допълва: "Младите певци и днес изучават Карузо с неговите гласови специфики и начина му на пеене. Важно е да покажем на съвременното поколение творци от величината на Карузо, неговата класа и стил, а и да не забравяме, че той е причината цял свят да запее "О, соле мио“. Ние, италианците, имаме това предимство - говорим родния език на операта.“.

За програмата на събитието Маестро Лоренцо Бизари разказва: "Kарузо Гала е спектакъл, съставен от различни елементи. Започваме от класическите арии през неаполитанската песен до камерните арии и това прави този спектакъл уникален. Нашите петима тенори са великолепни певци, така че удоволствието ще бъде петорно.“

Билетите за "Карузо Опера Гала“ вече са в продажба. Във Варна може да ги закупите на касите на Държавна опера Варна, ФКЦ, Летен театър Варна и в мрежата на Eventim. В Пловдив ще намерите билети за уникалния концерт в Билетната каса срещу Общината и в мрежата на Еventim. Организаторите на събитията са подготвени и с варианти за преместване на концертите на закрито при неблагоприятни метеорологични условия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: