Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
 асае ли се за лекарска грешка при загинали€ от COVID-19 абитуриент?
јвтор: ≈кип Varna24.bg 22:41 / 05.08.2020 оментари (48)1729
© ‘ейсбук
«агинали€т абитуриент ’ристо ƒенев
—лед 18 дни лечение в болница 19-годишен ’ристо ƒенев от ¬елико “ърново е върнат в цинков ковчег в дома си, пише "“руд". ≈кспериментално лечение е прилагано от местните лекари на починали€ абитуриент. “ова се разбира от епикризата, издадена от ќтделението по јнестезиологи€ и »нтензивно лечение на болница "ƒ-р —т. „еркезов".

¬ не€ е записано, че ’ристо е "приет в инфекциозно отделение в добро общо състо€ние". ћомчето било лекувано със седем антибиотика, прилаган е и препаратът –ојктемра за ревматоиден артрит и автоимунни забол€вани€, който е в трета фаза на клинични изпитвани€ в н€колко мултинационални центрове за лечение на COVID 19.

»зпитвани€та са във фаза 3. Ќа 28 юли Roche съобщава, "че т€хното лекарство Actemra / RoActemra (тоцилизумаб) не усп€ва да постигне основната крайна цел на подобрен клиничен статус в проучване на фаза III COVACTA, което включва хоспитализирани възрастни пациенти с тежка пневмони€, свързана с Covid-19".

ѕубликаци€ в авторитетни€ американски медицински сайт Medscape пък предупреждава, че съществува "риск от сериозни инфекции при пациентите, лекувани с Actemra / RoActemra и че те са изложени на повишен риск от развитие на сериозни инфекции, които могат да доведат до хоспитализаци€ или смърт.

Ћекари см€тат че момчето най-веро€тно си е отишло от вторична инфекци€ - бактериална пневмони€ или сепсис. —поред т€х е странно, че при изследвани€та, които са правени почти ежедневно на ƒенев на 22 юли левкоцитите са били в норма 10,7 (на 13 юли те са 2,7). Ќа 27 юли левкоцитите вече са 27,8. —толични лабораторни медици са категорични, че подобно ниво свидетелства за развитие на вторична бактериална инфекци€, ко€то може да представл€ва усложнение от лечение с биопрепарати.

»ндикациите за интубаци€та на ’ристо на 30 юли според медици са дискутабилни. ћомчето е било интубирано след като ден по-рано сатураци€та му е 80,2 при норма над 94-95.

"—тига с тези глупости, които разпростран€ва бащата на починалото момче! Ќе е допусната никаква лекарска грешка, медицински€т екип и здравното заведение са направили всичко, което е възможно за пациента."“ова за€ви директорът на областната болница във ¬елико “ърново д-р —тефан ‘илев.

«апитан откъде е доставен в болницата медикаментът "–ојктемра", с който е лекуван младежът и това експериментално лечение ли е, д-р ‘илев за€ви:

"јз не участвам в лечебни€ процес, нито пък вие журналистите сте хората, които тр€бва да се бъркате в медицинските дейности. —езирал съм ћедицински€ надзор, ще дойдат провер€ващи и ще установ€т". “ой допълни, че лично е осигурил плазма за момчето, докато е било в интензивното отделение и медиците са се борили за живота му.

"Ќасто€вам за ц€лостна проверка по случа€ от всички компетентни органи и републикански специалисти. ј бащата нека да подаде жалби и тогава пък аз ще заведа дело срещу него за уронване престижа на болницата", закани се д-р ‘илев.ќще по темата: общо новини по темата: 9799
23.06.2021 »
23.06.2021 »
23.06.2021 »
23.06.2021 »
23.06.2021 »
22.06.2021 »
предишна страница [ 1/1634 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
ако исате да сте здрави и живи, гледайте да не попаднете в ръцете на лекарската мафи€! животоспас€ващо правило!
+1
 
 
Ќа наш познат му сложиха диск между прешлените ,—лед което се оказа,че въобще не е било необходимо. „овекът до кра€ на живота си ще изпитва болки. ƒори в ѕлевен се мъчиха да го махнат,но уви.
+1
 
 
“ова с експериментите си е посто€нна практика.  огато се касае за пари, манипулират дори изследвани€, само за да приложат даден препарат. «агубили са вс€какъв човешки облик.
0
 
 
веднага разбрах , не е ковид( дори да е имало ). съобщиха че постъпил в болница в началото на юли (!!!) , те го умориха за един (!!!)месец .... —ъболезновани€ на близките на момчето.
+1
 
 
—ъболезновани€ на близките! ƒа почива в мир тази млада душа! «ад този вирус ще се прикри€т много лекарски грешки!
+1
 
 
Ћекарите почнаха да копират менталитет на политиците. »ли управлението и системата им позвол€ва това нагло държание. ƒано в Ѕ√ н€кога се въведе закон по който може да се осъждат лекари за медицински грешки и пропуски, тогава ще им вид€ отношението.
+1
 
 
Ћекар и политик н€ма в затвора но не се знае може да се обърнат нещата и е крайно време
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕарламентарни избори 2021 г.
»зтребител падна в „ерно море край Ўабла
Ћ€то 2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: