Катаджии за джигит: От този сме вдигнали ръце, три пъти го хващаме без книжка и продължава да шофира

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:33 / 01.09.2016
980
Районната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу кюстендилеца Ангел Алексиев с обвинение за управление на МПС без книжка в едногодишния срок от наложеното му наказание по административен ред.

"От този сме вдигнали ръце", казват пътните полицаи и допълват, че само от началото на годината Алексиев е бил спиран три пъти за проверка. Младият мъж никога не е имал книжка, но има кола и си я кара, разказват пътните полицаи, възмутени от наглостта му.

Първият сблъсък на младия мъж с пътните ченгета бил на 5 март тази година, когато около 17.30 часа автопатрул го спрял на бул. "Цар Освободител" в Кюстендил за проверка. Тогава ченгетата установили, че Алексиев няма книжка, написали му акт и го предупредили да не кара. Още на следващия ден обаче той отново седнал зад волана и отново попаднал на проверка, като получил още един акт. Третият път бил месец по-късно, на 13 април 2016 година. Пътните полицаи му написали и трети акт за управление на МПС без свидетелство и с влезли в сила наказателни постановления.

"Безсилни сме. Въпреки че го хващаме, Алексиев продължава да кара, без да има право", казват пътните полицаи от Кюстендил. Според държавното обвинение нарушителят никога не се е явявал на шофьорски курсове, но притежава лек автомобил от 18-годишна възраст.

"От около година има промени в Закона за движение по пътищата, според които за такова нарушение наказанието е до 3 години лишаване от свобода и до 1200 лева глоба", каза за Struma.bg говорителят на Районна прокуратура - Кюстендил Галина Димитрова.

Според съдебното досие на Алексиев обаче той не е осъждан, но има наложено административно наказание. Очаква се Районен съд - Кюстендил да насрочи дело по случая още до средата на септември.

Алексиев е завършил училище преди три години и в момента работи като гладач в една от големите шивашки фирми в Кюстендил, казаха разследващите.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).