Катастрофи опразват по една класна стая всяка година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:52 / 14.09.2016
658
Всяка година на първия учебен ден една класна стая остава празна, защото около 30 деца са загинали през годината при катастрофи у нас. Това коментира пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

"За съжаление, тази статистика не се променя през годините. От 1 януари 2011 до 30 юни 2016 г., това са пет години и половина, са загинали 156 деца, а 5937 са ранени. Всяка година около 1000 деца стават жертва на катастрофи. 70% от децата всъщност са ранени от своите родители като пътници в автомобила. 

Българските родители нямаме култура на безопасно превозване на деца. Задължително трябва да се превозват децата в специални столчета и с предпазни колани", допълни той. Владимир Тодоров каза още, че преди първия учебен ден родителите трябва да обходят задължително маршрута до училището, да обяснят правилата за движение на децата, да сложат светлоотразителни елементи на раниците и връхните дрехи. Според него часовете по пътна безопасност трябва да станат задължителна част от учебната програма и обучението да се прави с модерни, интерактивни методи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).