Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кинолегенда от близкото минало се чуди как ще изкара зимата
Автор: Екип Varna24.bg 17:53 / 06.10.2022Коментари (0)721
©
30 години като пенсионер отбеляза кинолегендата Гинка Станчева, която през юни 2022 г. навърши 90 години. Цели три десетилетия актрисата, срамуваща се да каже публично с колко пари изкарва месеца, чака от Министерството на културата да се сетят за нея и да й отпуснат персонална пенсия, каквато редица артисти, певци и интелектуалци получават.

"Хора, които ме срещат в градския транспорт и по улиците, непрекъснато ме питат защо още нямам отпусната персонална пенсия. Аз и самата не знам защо, така че отговор на този въпрос нямам. Пенсията ми е малка, няма да ви казвам колко и какво, че направо е срамна работа“, сподели звездата от "Любимец 13“ по случай З десетилетия, откакто е освободена от театъра. Гинка все още си спомня с болка как през 1992 г. я пенсионирали принудително и останала без работа. "Беше ужасно! Имах чувството, че ще се самоубия. Не можех да живея без театъра и любимата публика“, връща лентата назад легендарната актриса.

Станчева живее в икономии и казва, че ако не е дъщеря й Ермелина, няма да може да се оправя със сметките, които непрекъснато растат. От неудобство пред детето си обаче голямата звезда изкарвала студените месеци само в една стая от апартамента си, за да не разхищава топлина. Изравнителните сметки за парно, които пристигнаха наскоро, я порязали за сетен път, но щерка й помогнала да погаси задълженията си, пише "Ретро".

Сега актрисата се чудела как ще кара поредна зима, преди резкия скок в цените на отоплението. И досега й идвало скъпо, затова пускала само един-единствен радиатор в жилището си, при това на единица. Миналата година Станчева призна, че по цял ден е лежала завита с одеяла и жилетки, за да се сгрява и да пести от топлото. "Чета как колеги си отиват в мизерия. Дано не стигна дотам...", моли се звездата.

През наближаващата зима едва ли изобщо актрисата ще може да напуска апартамента си, тъй като от няколко месеца насам има сериозни проблеми с краката, предизвикани от варикозни вени. Въпреки че се лекува при най-добрите специалисти във ВМА, Гинка ходела все по-трудно и изкарвала все повече от дните си между четири стени. Почти цялата си пенсия пръскала за едно ходене в аптеката, за да си набави лекарствата, кои са й предписани да взема. За другите си нужди разчита дъщеря си, която се прибра у нас след дълги години работа в Италия, за да бъде край 90-годишната си майка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1606) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: