Кирил Петков: И ГЕРБ, и ДПС са царе в контролиране на вота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 04.11.2022
706
"Гласуването за хартиена бюлетина всъщност е гласуване за подправката на вота", това стана ясно от думите на Кирил Петков, цитиран от NOVA.

"Хартиените бюлетини са част от инструмента на задкулисието  - да може да си  подменя вота и да могат и едни партии да си правят, каквото си искат. Затова ние сме тук - след 30 години. ПП се появи на хоризонта и заедно с Демократична България започнахме да ставаме заплаха. Решиха, че не може да си позволят още едни честни избори и трябва да използват всички стари механизми", каза той.

"Предишният ни опит с хартиените бюлетини  показа, че имаме над 460 000 нередовни такива. Представете си каква подмяна на вота на българите може да се осъществява по този метод", припомни Петков.

По повод предложението на ДПС да има машина, контролираща вота на машините за гласуване, той каза:

"ДПС пускат един фишек с тази машина, която да проверява машината за гласуване, една заблуда, за да могат да си оправдаят защо днес ще гласуват "ЗА" хартиената бюлетина. Което е още по-лошо - когато имаш смесена система - и хартия, и машина, имаш още един начин да контролираш вота. И ГЕРБ и ДПС са царе да го правят. Те осъзнаха, че когато са първа политическа сила, те вече нямат този мащаб да могат да правят, каквото си искат. И решиха, че честни избори повече не им трябват".

"Бързането с връщането на хартиената бюлетина при толкова много други въпроси за решаване, е бързане да се подмени вотът на хората. Това е безочие, защото от една страна говорят хубавите приказки, от друга, когато дойде моментът до някакво реално решение дали  искаме България да продължи напред, да бъде една нормална цивилизована  държава, или да я върнем в задкулисието, те не правят компромис", допълни Петков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).