Кирил Петков: Преглеждаме договорите не само за доставка на газ, но и за транзит на газ

Автор: Цвети Христова
Коментари (2)
13:41 / 27.04.2022
1117
Правителството има готов план за този сценарий и той е готов от поне месец. Министерството на енергетиката има точни стъпки за изпълнение. Няма да бъдат намалени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани. Това каза на брифинг премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.

"Има и ясен план откъде ще дойдат другите доставки на газ. Обсъдихме ситуацията. Всички граждани да бъдат спокойни. Имаме готов план за този сценарий, той е готов отпреди един месец. МЕ има точни стъпки за изпъленение, няма да бъдат ограничавани количествата газ. Това всъщност е проблем между "Газпром“ и ЕК. Министърът на енергетиката отива утре в Брюксел, за да може отговорът да бъде общ. Отговорът ще бъде общоевропейски", добави още той.

"Причината "Газпром“ да спре доставките за газ е искането за плащане в рубли с трети страни. Ние няма да дадем този шантаж да бъде използван, едновременно с това преглеждаме договорите не само за доставка на газ, но и транзит на газ. Правим пълен преглед на тези договори. Шантажът не е начин и отношение, което българската държава ще търпи", посочи Кирил Петков.

"Имаме ясен план и откъде ще дойдат другите доставки на газ“, заяви министър-председателят Кирил Петков.

Петков отговори и на Бойко Борисов: "Имаме три милиарда похарчени средства, имаме реално само 1 джип, този на Арнаудова в гаража".

Министър - председателят каза още , че е разговарял с гръцкия си колега Мицотакис, който го е уверил, че всичко върви по план. До юни месец физическото изпълнение ще бъде готово, става въпрос за газ от Азербайджан.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Неприятна новина за всички българи, които са тръгнали към Гърция ...
Президентът: Без социална справедливост всяко общество е обречено...
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...
Тези новини за лихвения процент, които ще засегнат много българи
Шофьорите да внимават днес!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).