Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Петков: Пука ни за България, затова оставаме в политиката
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 08.08.2021Коментари (1)1067
©
Аз съм много доволен, че показахме на българския народ, че хора с воля на управленски  постове могат да защитят техните интереси, за сметка на големи магнати, които са свикнали да живеят от държавния бюджет.“ Това каза в интервю за БНР министърът на икономиката Кирил Петков

Той изрази готовност да подпомогне новия министър на икономиката, за да предаде натрупания от него опит.

"Бих дал толкова време, колкото ѝ трябва, за всякакъв вид съвети, обяснения и информация – тази инерция да продължи със същата скорост. Голямата ни надежда е да няма стъпка назад, а да се продължи със същата скорост напред", допълни той.

Запитан смята ли да продължи кариерата си като политик, Петков посочи: "Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата как се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме. Събрахме знание и това знание ще го използваме под една или друга форма, за да бъдем гарант по някакъв начин. Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има много по-голям потенциал."

"С някои от министрите се чувстваме вече като част от един екип", отбеляза той.

"Да, пука ни за България. Не, няма да изчезнем сега по бизнесите си. Ще си ги управляваме, но всеки от нас в момента има доста голяма енергия да бъде част от продължителната промяна на България. Със сигурност ще бъдем активни", отсече Петков.

Той определи финансовия министър Асен Василев като "човекът, който направи най-добрия бюджет на страната в новата ни история".

Кирил Петков е на мнение, че в Министерството на икономиката в момента има много "несвойствени дейности с потенциал за кражби", но ведомството трябва да се превърне в двигател на икономическото развитие.

"Ако съм една от онези частни фирми, които са свикнали да получават милиони, без да се труди, сигурно изглежда като хаос, наистина" – така Петков отговори на критиките на ГЕРБ за царящия хаос при работата на служебното правителство.

Относно Държавната консолидационна компания и нейното преструктуриране Кирил Петков каза: Поне аз за 9 седмици не можах да намеря истинска причина за нейното съществуване. За мен това е огромна черна дупка откъм контрол и прозрачност. Даже нямаше уебсайт тази компания допреди да стана министър. Когато толкова грешни решения са били вземани в последните месеци и години от същия този борд (министър Петков прави уточнение, че трима от членовете са избрани тази година – бел. ред.), реално да оставим просто един свободни пари, те да могат да правят каквото си искат, а едновременно с това, понеже няма още актуализация на бюджета, за нас беше абсурдно."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кире, нещо ни будалкаш....., няма логика от всичките глупости дето ни пускаш по пързалката. Кажи как за нула време ББР отпусна необезпечени кредити на Бедрум, Готъм и разни други фирми всички близки до твоя шеф Прокопиев?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: