Кирил Петков от Копривщица: Трябва да действаме, не да говорим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:09 / 01.05.2022
833
"В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ, а само увереност, жажда за свобода и готовност за лична саможертва“, каза премиерът Кирил Петков в словото си в Копривщица по повод 146 години от началото на Априлското въстание.

Министър-председателят започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. "Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище“. Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ. В тези думи има увереност, жажда за свобода, има готовност за лична саможертва в името на свободна България“, каза премиерът.

Той призова всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват страх от никой, който застрашава българския интерес.

"Трябва да действаме, не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България“, каза още Кирил Петков.

Премиерът поднесе цветя на паметника в Копривщица.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Експерт за горивата: По-голямото търсене предполага по-високи цен...
Внимание! Боровата процесионка атакува вече и плодови дръвчета
Личните лекари може да започнат по-ранната ваксинация срещу коклю...
Остава само седмица, ако имате бизнес и искате да получите безвъз...
Председателят на БЛС: Защо се строят болници, където има много, о...
Д-р Бацелова предупреди: Тази болест е трудна за диагностициране ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).