Кирил Петков участва във видеоконференция за българо-германските икономически отношения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:19 / 19.05.2021
1267
Трябва да намерим потенциалните синергии, така че по-голямата част от добавената стойност да остава в България. Ще работим за повече прозрачност, повече добавена стойност, по-висок експорт и реални резултати.

Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който участва във видеоконференция на тема: "Германо-българските икономически отношения: актуално състояние и перспективи“.

Видеоконференцията откри Президентът на Република България г-н Румен Радев, а участие взеха още посланикът на Федерална Република Германия Кристоф Айххорн, представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и на германския бизнес у нас.

Министър Петков посочи, че експортният бизнес допринася за по-високия стандарт на живот в България, а работата с немските компании до по-високи правила и по-подреден начин на взаимодействие с бизнеса.

По думите му Германия е стратегически партньор и положителното развитие на двустранните отношения е приоритет за българската страна.

Събитието се проведе в административната сграда на медодобивния завод на "Аурубис България“ АД до гр. Пирдоп и гр. Златица. В рамките на посещението си министърът на икономиката и държавният глава разгледаха медодобивния завод и проведоха среща с неговото ръководството, както и с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГЕРБ-СДС се регистрираха за Европейските избори, вижте пълната ли...
Малинов към Галушченко: България е готова да помогне на Украйна з...
Божков пристигна в съда, гледат искането му за по-лека мярка за н...
Ресторантьор: Ако това се въведе, ще има хора, които ще сядат при...
Ето защо изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" по AP1000 е...
Пламен Димитров, КНСБ: Заложили сме около 13% увеличение на доход...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).