Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Рашков в болница!
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 26.10.2019Коментари (2)4341
© Varna24.bg
Кирил Рашков, известен още като "цар" Киро обикаля лечебниците, за да намери цяр за болното си сърце.

Подобно преживяване като забравената в скенер жена е имал ромският бос Кирил Рашков. Преди седмици той е постъпил в престижна софийска клиника, където е вдигнал скандал на медицинския персонал, защото е бил изоставен на инвалидна количка. Рашков е чакал за скенер и от величието на кралска особа е търсил обяснение от санитарите защо не му обръщат внимание, а са го зарязали, без да му помогнат. Той все пак не е висял часове наред в съоръжение, какъвто е случаят на 70-годишната Асенка Христова в Павликени.

След изследванията в София циганският лидер е постъпил и в пловдивска болница. Заради здравословните си проблеми той пропусна делото за нападение над двама журналисти. Рашков трябваше да се появи пред Върховния касационен съд, от който се очаква окончателното решение по процес за хулиганство. Вместо Кирил Рашков обаче, в съдебната зала дойде епикриза от пловдивско лечебно заведение. В нея се съобщава, че известният крими герой е настанен за лечение и състоянието му не позволява да присъства. Затова заседанието бе отложено за края на ноември.

Кирил Рашков е погнат от Темида за изцепката си през юни 2014 г. пред дома си на ул. "Света гора". По сигнал за скандал между него и негова съседка там отишли двама кореспонденти. Ромският бос заплюл в лицето журналистката и тръгнал да души с две ръце нейния колега. Според разследващите с това Рашков е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двамата журналисти, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Затова го грозят от една до шест години затвор.

Според първата инстанция нападението не е престъпление по Наказателния кодекс, а е административно нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство. Затова Рашков бе оправдан. Докато тече процесът на първа и втора инстанция, циганският бос пропуска заседания заради влошеното си здраве. През февруари 2016 г. не се явява в храма на Темида в Пловдив, защото е в софийска болница.

Според съдебно-медицинска експертиза към датата на инцидента с журналистите състоянието му е било с много висок риск за възникване на животозастрашаващи усложнения. Експертите отчитат, че през юли 2015 г. на Рашков е бил приложен електрокардиогенен шок, за да се вкара в ритъм сърцето му. После се разбра, че му е сложен пейсмейкър.

Проблеми със сърцето мъчеха Рашков и по време на процеса срещу него в спецсъдилищата. На две инстанции той получи 2 години затвор и 10 хил. лв. глоба за незаконно притежание на живак и държане на монети, пръстени и части от накити, които представляват археологически и културно-исторически ценности. Ромският бос е оправдан за пренасянето на отровния метал през границата и за това да е действал в престъпен сговор с друг.

Според обвинението Рашков е бил в престъпна комбина с Радослав Петров, Симеон Илиев и Михаил Демерджиев. През 2012 г. циганският лидер е спипан да пренася през ГКПП Капитан Андреево половин килограм живак - силно отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за внос и износ. Рашков е на мушката и за това, че с Петров държали дрога с цел разпространение. Аверите Петров и Демерджиев са погнати за търговия с близо 3кг. амфетамин на стойност над 82 000лв. Престъпната схема е закована с трима агенти под прикритие, които се внедрили в обкръжението на ромския барон, разкриват запознати. По време на процеса турски бизнесмен се отрича от показанията си, че Рашков се е опитал чрез него да се оттърве от опасното вещество в Истанбул.

Заради болежките на ромската особа и спестяване на разходи спецсъдът провежда изнесено заседание във Военния съд в Пловдив. Процесът се затлачва и от изчезването на Радослав Петров, когото съдиите издирват месеци наред. Проблемите със сърцето често стават повод за отлагане на заседания. Рашков редува болници в София и Пловдив с престижна клиника в Париж. На няколко пъти той се примолва на магистратите да му отменят забраната за напускане на страната, за да посети чуждестранните специалисти.

При последните си появявания в съда ромският бос изглежда изнемощял, пребледнял и отслабнал. Неотлъчно до него е половинката му - Костадинка. Тя ревностно пази семейния главатар от вдигане на кръвното и излишни нерви, които отново да го тръшнат на легло. При Темида да го подкрепят на делото идват и наследниците - Ангел, внукът Кирил, който е кръстен на именития си дядо, и други.

През ноември м.г. апелативните съдии потвърждават наказанието на Кирил Рашков, но вече година се чакат мотивите към присъдата, изтъкнаха от защитата. Препоръчителният срок за изготвяне на мотивите е 1-2 месеца, остава неясно защо е забавянето.

Охарчил се покрай лечението си, Рашков реши да попълни банковите си сметки, като обяви за продан резиденцията си на пъпа на Пловдив. От публикувана наскоро обява стана ясно, че седеметажната сграда с площ близо 2200 кв. м. се продава за 4 милиона лева.

Снимки показват, че палатът е обзаведен в стил "ранен мутробарок" - с позлатени тронове, кичозни мебели и стени от гранит. Кланът Рашкови се пренесе в града под тепетата след размириците в Катуница през 2011 г, допълва още "България днес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: