Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Клиент плати 62 лв. за 9 кубика вода, обяснението на ВиК хвърля в дълбок размисъл!
Автор: Диана Бикова 19:09 / 11.05.2022Коментари (18)1726
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин платил шокираща сметка за вода, оплака се самият той пред Plovdiv24.bg. Най-голямата сума, която досега е плащал, рядко надвишавала 20 лева. Последната му сметка обаче, платена на 9 май, е 62 лева и 14 стотинки за консумирани 9 кубически метра вода.  

"Платих сумата. След това се обадих на инкасаторката, за да я попитам дали не е станала грешка. Тя потвърди, че е записала 9 кубика. Междувременно в сайта на ВиК намерих телефони и съобщих за проблема. Обещаха, че по-късно някой ще ми върне обаждане и наистина, след известно време ми се обади мъж, който се представи за началник във ВиК" - разказа пред камерата ни Цветан Георгиев.

В разговора представителят на ВиК, без да си казва името, заявил, че занапред сметките ще са все такива. На настоятелния въпрос на потърпевшият как все пак се е получила тази нереална висока сума, служителят признал, че тъй като само двама-трима живущи допускали инкасатора до водомерите в домовете си, върху техните сметки служебно са разхвърляни показанията от общия водомер.

На практика, редовните платци са наказани с двойни сметки за това, че са изрядни. ВиК служителят препоръчал проблемът да се реши по съседски и потърпевшите да накарат комшиите си да отварят домовете си. Георгиев е категорично против вменяването на такова задължение. "Защо аз трябва да карам някого да спазва правилата? Има съответни институции" - възмущава се той.

Пловдивчанинът попитал дали от следващата сметка ще бъде приспадната надвзетата сума. Казали му, че е нужно да подаде жалба и да осигури достъп до всички водомери, за да се направи засичане на показанията.

Подробности гледайте в прикаченото видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е как точно 9 кубика са много вода, че и чак статия... Все тая с общи части или без.
+4
 
 
Решението е водомери с дистанционно отчитане.
0
 
 
Пичуе, ако не знаете общите части са си на собствениците, реално ВиК доставят вода до сградата, вътре как ще се разберете би трябвало да си е ваш проблем - да за улеснение са сложени и индивидуални измервателни уреди (то, технически и с тока е така - сетете се защо се слагат на границата на имота, и са собственост на фирмата), ама честно казано, ако в една сграда има големи кражби и ВИЕ да бяхте собственик на ВиК щяхте да искате да ви плащат по общия водомер!!! Тук е ролята на домоуправителя...не виждам какво е виновно ВиК-то в случая, че съседите крадяли и то в някаква частна сграда, където ВиК нямат никакъв достъп!
+2
 
 
Плащаме водата и на циганите. Това са им загубите във водопреносната им мрежа.
+2
 
 
Цялото ВИК е за трепане! магарета от класа, общи водомери простотии и пълен кенеф вода, всеки месец плащаш отгоре и си мълчат като мърши все няма проблем според тях ти нали ще платиш!
0
 
 
Ние сме потърпевши по същата схема. Много добре измислено от ВиК. Един път плащам водата като изразходена обща, а когато съседът отвори апартамента и се засече показанието му, изразходваната от него вода, която преди това аз съм заплатил като обща отново се заплаща, но този път от него. Но на мен никой не връща платената сума.
+4
 
 
Проблемът с общата вода не е от вчера! Редовните платци го отнасят! На тези, които си отчитат потреблението се начислява разликата от това което влиза в сградата и това което е отчетено по водомерите! При това, колкото повече вода си потребил, толкова повече обща вода ти начисляват! За ВиК празно няма. Тях не ги интересува кой плаща водата! В крайна сметка тя се плаща от изрядните платци! Преди години и аз се жалвах, но глас в пустиня! Монополиста е недосегаем!
+2
 
 
Тия капу*и от съседните апартаменти защо не се обадят на инкасатора? Обикновено се лепят рязни бележки с телефона и досега все ще го знаят. Явно живеят там щом общия отчита повече вода. Мизерници баш от водата тръгнали да пестят... А ВИК да се оправят директно с който трябва, не да гърбят редовните си клиенти! Смях!
+2
 
 
Единственото, което със сигурност ще постигнат ВиК е, че няма да бъдат допускани и в останалите имоти на този адрес, повече от ясно е.
+4
 
 
Тук има явно несъответствие-защо ВиК не си разреши проблема с достъпа до клиентите си,а се опитва да го прехвърли върху главите на редовните си потребители?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: