Климатолог: От вторник избухва късната есен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:06 / 15.10.2021
1070
През следващите няколко дни в България ще вали, очакват се "количества от 40-50 литра, но съвременно добре разпределени през денонощието, което пълни реките, но разливите не са много големи“, каза климатологът проф. Георги Рачев в "Тази сутрин“.

Причината за валежите в "трети добре оформен средиземноморски циклон, който връхлита Балканите и специално Гърция“. Особено тежко ще е положението в Ксанти, Александруполис и Атина в тежката ни съседка, посочи климатологът.

У нас този циклон ще засегне Южна и Централна България, а в събота и неделя ще има много валежи в източните части на страната, а след това ще се изтегли на изток през Черно море.

Добрата новина е, че "от вторник нататък избухва късната есен“ и "до края на месеца ще бъде топло“, прогнозира проф. Рачев, като отбеляза, че температури над 20 градуса няма да са изненада около 22 октомври.

Ноември също "може да ни изненада с хубаво време“, каза климатологът.

Падналият вчера сняг в планините ще се стопи, а снежна покривка, подходяща за ски може да очакваме около Коледа, но шофьорите не трябва да бавят смяната на летните гуми, коментира проф. Рачев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).