Климатолог съобщи за нещо невиждано в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:42 / 04.07.2017
969
Фронтът с валежите мина много особено и много ни изненада, въпреки, че това се е случвало и преди. Днес най-тежко ще е по морето и то ще бъде много бурно. Това заяви пред БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

"Следобед се очаква рязка промяна на времето - слънце и затопляне. Не съм виждал и не съм чувал такова нещо - в западните квартали на София валя градушка 5 пъти. Това са така наречените супер клетки. Това е нещо уникално и невиждано. Никога не се е случвало в България", посочи синоптикът. 

Той прогнозира, че топлото и слънчево време ще бъде до петък. Лошото време било дошло от Франция. 

"Още от днес навсякъде ще бъде твърдо над 20 градуса, а утре дори в среднопланинския пояс живакът ще е над 25 градуса. В петък ще пристигне малко по-студен фронт и има вероятност пак да има леко влошаване на времето. Според мен ще има слаби валежи и то най-вечер по планинските места", прогнозира Рачев.

"В понеделник времето ще остане топло. По морето температурите ще са между 27 и 31 градуса. Едва ли ще се повторят жегите от предишните дни, само на някои места ще има 35-36 градуса", завърши доц. Георги Рачев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).