Клип с пияни жени, разнасящи голо бебе по улиците, възмути мрежата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:39 / 02.11.2018
1562
Бебе в риск, заснето от случаен минувач на улицата, взриви социалните мрежи. След скандалното видео детето беше отнето от социалните служби.

Човекът, качил видеото, не е полицай, както казва в него. Във Facebook обяснява, че го казал, за да предостави данните на майката и бабата на бебето на органите на реда. Не иска публичност.

Сигналът до властите подават други хора, видели малко по-късно двете жени и бебето на улицата.

"Двете може би усетиха, че нещо се случва и се скриха от погледите ни и аз тръгнах след тях. Те се бяха скрили в кюшето на един блок, обадих се  на полицията и след по-малко от 5 минути патрулката пристигна. Паралелно пристигна и медицински екип", разказа една от жените.

Така полуголото бебе попада в ръцете на доктор Маноилова.

"Връхните дрешки бяха много оскъдни, силно замърсени и миришещи - стари засъхнали екскременти. Косичката му сплъстена, налепена с нечистотии", разказва д-р Кръстина Маноилова, педиатър в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев".

Лекарите стоплили, изкъпали и  нахранили бебето.

"Докато свършим всичко това, дойдоха резултатите от изследването и то показа, че е с много ниска кръвна захар, което показва, че скоро не е хранено. Майката беше до края тук, но ние я държахме отвън, постоянно крещеше да й върнем детето, беше неадекватна през цялото време -  много агресивна, груба, миришеше на алкохол. И беше до края тук, докато го взеха от социалните грижи", разказа д-р Маноилова.

Подобни случаи тя е имала и преди. Разказва още, че майката не знаела коя е рождената дата на детето. Социалните служби пък знаели, че детето е в риск още от 25 октомври. В следващите шест месеца то ще остане в дом. Дотогава се очаква решение на съда. Полицията пък разпитала майката, но не е задържана.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).