Кмет даде 500 лв. за погребението на удавено дете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:55 / 06.04.2016
772
Кметът на община Септември Марин Рачев даде 500 лв. от парите за представителни нужди, за да подпомогне погребението на удавилата се 5-годишна Петя Райкова от село Ветрен дол. 

Момиченцето се подхлъзна и падна в канал на държавното предприятие"Напоителни системи", който минавал покрай махалата, където живеела. Трагедията станала на метри от къщата им, където детето се играело с приятелчета и тъй като съоръжението не било обезопасено Петя се подхлъзнала и паднала в студената вода. 

Телцето й бе намерено след 2 часа на повече от 2 километра от мястото на драмата, а кметът на селото Димитър Христосков заяви, че по канала на три места има обособени места за преминаване, но без мостове и парапети, а за последните години това е 5-тата жертва на опасното съоръжение. 

Въпреки че селският управник многократно сигнализирал "Напоителни системи" оттам не взели никакви мерки, а през януари тази зима от придошлите води на река Чепинска каналът, пълен с храсти и боклуци , прелял и достигнал до близките къщи. Спешно да бъде свикана областната комисия за защита при бедствия и аварии е поискал общинският кмет на Септември Марин Рачев. В правомощията на тази комисия е да подпише протокол с констатации и препоръки от извършения оглед на реките, каналите и водоемите в района. Кметът на Септември допълни, че общината е готова да задели пари и да обезопаси канала и други водни съоръжения, независимо, че това е задължение на държавата, но да не бъдат допускани подобни човешки трагедии.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).