Кмет обяви награда от 500 лева, ако му бъде дадена определена информация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:23 / 27.08.2022
523
Кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов обяви награда от 500 лв. за този, който даде информация за нарушител, изхвърлил боклука си на пътя, съобщиха от общината. Става въпрос за строителни отпадъци и гуми, изоставени край Дълбокия път, който свързва долната и горната част на крайдунавския град.

"За мен е кощунство, при наличието на нова пътна настилка, някой да реши, че може да изхвърля там строителните си отпадъци. Още повече, че община Тутракан е предоставила на гражданите контейнери за подобен тип отпадъци, без да иска такса. Така спестяваме на хората извозването на отпадъците до депото в Русе“, каза Стефанов.

По думите му, все повече хора изхвърлят сметта си в канавки и около зелени площи, и това е порочна практика, която трябва да бъде прекратена.

От общината вече са започнали да поставят камери по замърсените участъци, но кметът е убеден, че решаването на проблема минава през промяна на съзнанието на гражданите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).