Кметът на Цалапица за убийството: Говори се, че са намесени и наркотици

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
12:13 / 01.08.2023
594
Рангел е мой набор, ние сме израснали заедно, познавам го лично, в детството си, били сме приятели. Не беше лошо момче, след това се отдалечиха пътищата ни, не мога да кажа към настоящия момент дали отговаря на профила, който му се пуска по медиите, но това, което чувам, не са добри мнения за него.

Това каза кметът на Цалапица Ивайло Данаилов пред репортер на Plovdiv24.bg, като допълни, че хората го познават като конфликтна личност.

Относно версиите за това как се е стигнало до убийството, той разкри: "Версиите са много. Най-вероятно става въпрос за пари. Но източникът на тези пари – дали са наркотици, или просто заеми. Пак не мога да конкретизирам, но има различни версии, че наистина има незаконни действия за разпространение на наркотици. Това го казват протестиращите".

Данаилов разказва, че е имало напрежение в Цалапица, породено от няколко факта: "Първият, към който всички апелираме, е справедливост и прозрачен процес. Да бъдат разкрити всички съучастници. Втората причина за това напрежение е именно фактът, че всички смятат, че не е Рангел единственият убиец, а има и съучастници в това деяние, а не само в укриването на трупа. Не съм разследващ полицай, не мога да бъда категоричен в това какво наистина се е случило, но това са исканията на хората".

Кметът казва, че е имало над 1000 души на протеста на центъра на селото, но е бил сравнително мирен.

"Аз заедно със сина ми и с кмета на общината се включихме в мирния протест, защото ние също искаме разрешаването на случая и възмездие. Протестът премина в протестно шествие, насочи се към дома на така познатите в медиите близнаци, те наистина са, там е имало бомбички и опити за пререкания, нищо по-сериозно, след което и в дома на бабата и дядото на Рангел. Домът, в който той отсяда, когато идва в Цалапица, там също е имало възгласи "убийци" и прочие", поясни той

Затова Данаилов апелира към това хората да продължават да се борят за справедливост, но по цивилизован начин, без вандалски прояви.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (81):
27.03.2024 Нова смърт в семейството на жестоко убития Митко от Цалапица!
24.03.2024 Цалапица започна поредица от нови протести в търсене на истината
24.03.2024 Майката на Митко преди нов протест: Искаме цялата истина за убийството
22.03.2024 Атанаска Бакалова: Какво се случва в България?
21.03.2024 Първи кадри от конвоирането на окования във вериги исполин Рангел
Бизюрев
21.03.2024 Карат Рангел Бизюрев към Пловдив
Още новини от Национални новини:
Главчев разпореди да се ускори изграждането на Националната детск...
"Френски войници, убити в Украйна": Българин, украинец и германец...
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден: МВР хвана 38 пияни и дрогирани зад волана, петима от...
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).