Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му закопчани за ОПГ

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
15:05 / 20.02.2024
1143
Под ръководство и надзор на прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) от следовател в следствения отдел на СГП се води разследване, образувано първоначално по данни за подкуп, научи "Фокус".

В хода на разследването са извършени множество действия по събиране и проверка на доказателства, както и оперативно-издирвателни мероприятия, които са дали основания разследването да се води за организирана престъпна група (чл. 321 НК).

В резултат на съвместната и координирана работа на СГП и Комисията за противодействие на корупцията са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане към наказателна отговорност.

На 19.02.2024 г. е предявено постановление за привличане на Х. Х. в качеството му на обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до датата на привличането в гр. Омуртаг и на територията на община Омуртаг ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена е с користна цел и с цел извършване на престъпления по служба (чл. 282, чл. 283 и др. от НК).

На същата дата е предявено постановление за привличане и на Е. Е. (б. р. - Ешреф Ешрефов, кмет на Омуртаг), като обвинението срещу него е за това, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в групата.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите.

Припомняме, че малко по-рано се появи информация за задържането на Ешреф Ешрефов и това, че е получил инфаркт, но от полицията в Търговище и Община Омуртаг отказаха коментар и заявиха за "Фокус", че не знаят нищо по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важна информация за изплащането на пенсиите този месец
Интезивен трафик на три от граничните ни пунктове
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).