Кметът на Пазарджик изригна срещу проверката, каза защо не е духнал в дрегера

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
13:42 / 01.11.2021
1038
МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик. Кметът на града Тодор Попов заяви на брифинг, че е очаквал проверката. Той каза, че ще предоставят всички необходими документи. По думите му проверката е по сигнали за "някакви нередности". Според него става въпрос за 10 документа, които са публични.

Попов заяви, че броят на проверяващите в общината е много повече от необходимото. "Наши гости в днешния ден са повече от 30 човека с един фотограф, ще си направим снимка накрая за спомен от проверката".

"Днешната среща с нашите гости цели да се направи цирк. Упреците ми не са към тези момчета, които дойдоха днес, защото умират и те от унижение. Какво ще прави НАП в общината. Нас ни проверява Сметната палата. НАП може да проверява публична институция само ако не си е платила ДДС-то или корпоративния данък. Такива действия се правят, когато имаш образувано някакво наказателно производство, по което трябва да се съберат бързи и неотложни доказателства във връзка с извършено престъпление или когато трябва да се прекрати някакво престъпление. Ние в общините да не сме някакви бандитски организации. Добре че българските общини сме остров на спокойствие и относителна стабилност, защото от една година държавата е на свободно падане", заяви той.

Той коментира и случая с отнетата му книжка. "Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безкрайно арогантно и провокативно. Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите, защото аз имам най-висока степен на обществено доверие тук. Ако си мислят, че ще им се връзвам на елементарните полицейски схеми, дълбоко са се излъгали", посочи той.

Попов каза още, че е отказал да даде проба, защото "им знам методите и схемите. Като им дам проба и като ме нагласят, че имам 5 промила и наркотици, после ходи и се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят на резил една година. Като таласъми висяха два дни пред вкъщи да ме чакат да изляза с колата. Чакам си наказателното постановление, което ще обжалвам".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).