Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът обясни кога ще е готов бул. "Левски" и кое наложи започването на много ремонти наведнъж
Автор: Пламена Николова 13:42 / 16.11.2018Коментари (15)21726
© Varna24.bg
Кметът на Варна Иван Портних обясни в интервю за Varna24.bg кога ще е готов бул. "Левски" и кое наложи стартирането на много ремонти наведнъж. 

Това бяха част от най-често задаваните въпроси в рубриката ни "Питай кмета", където варненци се интересуваха, защо по едно и също време са започнати рехабилитации на много пътни отсечки във Варна, как се движи изграждането на новия булевард, кога ще приключат ремонтите и дали те ще облекчат трафика в морската столица. Ето какво коментира градоначалникът:

"Откакто сме встъпили в мандат на практика имаме сериозно обновяване на ежегодна база на основните пътни артерии в града. За пример мога да дам булевардите "Константин и Фружин", "Трети март", "Янош Хуняди", "Цар Освободител", "Владислав", "Сливница",  "Княз Борис" "Мария Луиза", "Христо Ботев", основния булевард във "Виница". Така че аз не мога да кажа, че тази година правим нещо в повече като обекти. Безусловно обаче през тази година реализираме най-мащабния за десетилетия проект - изглаждането на новия бул. "Васил Левски".  

Това е много сложен обект като изпълнение и като процедури преди да стигнем до фазата на изпълнение и е ясно, че той създава доста сериозно напрежение по отношение на трафика в града и доста неудобства за всички нас варненци. И основната причина за това е, че минава под трите основни булеварда в града "Владислав", "Сливница" и "Цар Освободител". Истината обаче е, че с изграждането на този булевард в дългосрочна перспектива ще решим в много висока степен проблемът с трафика в града, който виждаме, че с всеки изминал ден става все по-сериозен. 

След приключването на изграждането на новия булевард аз съм убеден, че ще имаме преразпределяне на вътрешния трафик в града и осигуряване на транзитно трасе на автомобилите, които се движат в северна посока към курортните комплекси в региона на Варна и още по-на север. Тъй като до момента целият този трафик от АМ "Хемус" на практика стигаше в централната градска част  по "Владислав" до Катедралата и след това по "Мария Луиза", което допълнително в летния период създава огромни задръствания. Вярвам, че новият булевард ще даде във висока степен решение на този въпрос. 

Разбира се, че успоредно с това ние продължаваме да работим различни зони в града. В момента в "Аспарухово" се обновяват всички основни булеварди. "Първи май" вече е готов, "Мара Тасева" с разширението с две платна също, в момента върви масирано обновяване на бул. "Народни будители", където цялостно ще бъде решена пътната инфраструктура. И там има много неудобства за гражданите, по този булевард изграждаме два нови подлеза, които ще осигурят безопасно движение на учениците от Морската гимназия.  Там технологично процесите като срокове са по-дълги, но като приключи и тази фаза на практика цялата основна пътна мрежа в района ще бъде изцяло обновена. Виждаме как с всеки изминал ден район "Аспарухово" добива един различен облик.

Трябва да отбележим, че сроковете на изпълнение на тези обекти са свързани със срокове по европейските проекти и програми, както тези,които пряко касаят общината, така и тези, които са в национален план. 

Продължаваме с нови обекти като ул. "Георги Бенсковски" е в ремонт. Тези дни ще започне ремонт на ул. "Колони" и Шишковата градинка, на ул. "Цар Симеон". Това са два обекта, свързани с развиването и разширяването на пешеходния ринг в града. Агенция "Пътна инфраструктура" започна ремонта на пътя за "Златни пясъци". Надявам се там този проблемен и конфликтен участък, който е до Траката да го приключи агенцията максимално бързо, защото той сега създава задръствания, особено в пиковите часове сутрин и вечер. 

Поетапно продължаваме с проектите ни в междублоковите пространства. Ост следващата година акцентът ще мине в малките улички и ще можем да реализираме сериозна рехабилитация в по-малките пътни артерии. Така че с пълното разбиране за неудобството, което причиняват ремонтите, с ясното съзнание, че особено по отношение на бул. Левски" периодът на изграждане е доста дълъг, това е свързано с трудността на терена и с мащаба на проекта изобщо. Надявам се тези неудобства да са минимални на фона на плюсовете, които ще имаме за в бъдеще. 

Усилията ни са на пролет да бъде пуснат целият булевард. Това, което в краткосрочен план ще помогне много за облекчаването на трафика в града е пускането на двете кръгови кръстовища на бул. "Владислав" и "Сливница". Това на "Владислав" предполагам до дни ще е готово в пълният му обем. Надявам се до десет, максимум 15 дни да е готово и пуснато кръговото на "Сливница". Това до голяма степен ще намали напрежението по тези два основни булеварда. Успоредно с това ще си продължи работата по цялото трасе на бул."Левски", като целта ни е в края на март трасето да бъде пуснато в пълния му обем", каза кметът.

Какво още вижте във видеото!

Varna24.bg ще продължава да показва коментарите на Иван Портних по поставените от вас въпроси в следващи публикации.    




Още по темата: общо новини по темата: 4
20.11.2018 »
19.11.2018 »
15.11.2018 »
03.10.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
Възрастни хора, свикнали на социализъм мрънкат по новинарските сайтове.
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
По-добре някой да построи нещо, отколкото да седим и да мрънкаме само. Гласувам за кмета, повечето пари дойдоха от правителството. КОйто не му харесва да се връща - Добрич, Шумен, Белослав ви чакат...
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
Усвояване и присвояване.
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
Браво кмете . Продължавайте да обновявате града и така ще се привлекат още инвестиции.
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
Уважаеми г-на Кмете, С вашите действия загубихте 5 глас. Изборите чукат на вратата. Явно ще ви сппягат заедно с Кирил Йорданов. Честито.
Aнонимен
на 17.11.2018 г.
0
 
 
Собственият ти кмет да ръси простотии от рода - трите основни булеварда на Варна - означава много ниска топка. Кмете, Варна има доста повече от три основни булеварда. Престани да се излагаш по медиите с предварително научени тъпи изрази. Излагаш себе си, излагаш и града си.
Aнонимен
на 16.11.2018 г.
0
 
 
Искам обяснения и действия по ремонта на СУ"Д.Дебелянов". Втора година родители и ученици са поставени в изключително неприятни условия-особено тези с по 2 и повече деца,пръснати в различни сгради и смени.
Aнонимен
на 16.11.2018 г.
+1
 
 
Кмете, знаеш ли че днес от цар освободител до сливница по трасето на новия булевард нямаше нито един работник или работеща техника - е стига с тия лъжи,слез от мерцедеса, излез от кабинетчето си,свали розовите очила и всеки ден оглеждай какво се работи по този "грандиозен проект". Знаеш ли че след като е направен участък от трасето, идва друга бригада разбива залят бетон копае наново положения и трамбован чакъл за да се положи забравена тръба..... No comennt
Aнонимен
на 16.11.2018 г.
+1
 
 
Дни, обеми, европейски фондове и програми..... Никъде не се говори за цифри- колко ще излезе МАСРАФА и как ще се отрази това на джоба ни? За нашия говоря, техниите са ясни!!!!
Aнонимен
на 16.11.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: