Кой е тайният плаж на България?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
21:41 / 03.09.2022
21837
В България има "таен" плаж или поне така го наричат някои хора накратко. Всъщност мястото е много близо до един от най-посещаваните плажове на българското Черноморие - Албена. С публикация във фейсбук Румен Иванов споделя страхотен кадър и кратка информация за това девствено място:

На плаж до Албена.

Снимката е от съботен августовски ден, когато други плажове се късат и пръскат по шевовете си от народ един връз друг. Това е само на 100 м от последния хотел в Албена. Пясъкът е фин и златист, имате чудесна панорама към обширният и красив залив. Можете да се ширите както си искате, да сложите чадъра си на метър от морето и за тази му позиция да не се налага да водите битки с някого си. Най-близките плажуващи до вас може да са на 50 м и повече. При все това спасители си има на всеки 100 м и в дадени моменти са повече от плажуващите. Къде е уловката ли? Много трудната достъпност до това райско място с кола. Пеша можете да отидете, но трябва да си носите и чадъра и все багажите с доста вървене или от Албена, или от Кранево. Може и с кола, но е желателно тя да бъде 4 X 4, а пътя е екстремен офроуд. Добре е да не изпадате в паника, когато колата често се накланя на повече от 30 градуса или когато пресичате блато и водата стигне до вратите. Истинско изпитание за шофьорските умения при шофиране с 3-5 км/ч. Всъщност до 5 км/ч почти не се стига. Наградата за тези изпитания обаче е този плаж.

P.S.:

Плажът е едно цяло с плажовете на Албена и Кранево, всичко това е в един, много обширен залив. Няма никакви пречки да стигнете до него с вървене по плажа или от Албена, или от Кранево. По към Кранево има и нудистка част.

И още една подробност за желаещите да си опитат офроуд късмета: черния път започва от Кранево. Можете да се ориентирате по картата в гугъл карти. Това обаче е в зоната на резерват Балтата. Затова бъдете внимателни и пазете природата. Оставете мястото така, както сте го видели вие.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че...
Калин Стоянов: Убеден съм, че осъзнатата отговорност на пътя спас...
Росица Матева: Подготовката върви в срок, две партии са се отказа...
Корнелия Нинова: ГЕРБ си остава нашият основен политически опонен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).