Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кой е виновен, господин президент?
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 27.08.2018Коментари (39)1672
©
Предоставяме ви кадър от видео, което трудно, дори може би е невъзможно, да откриете в необятния интернет. Положени са много усилия то да изчезне. Само този факт сам по себе си е достатъчно позорен за президентското семейство. Нека все пак се опитаме да обобщим събитията:

1. От кадъра на снимката ясно се вижда кой е с предимство и кой тепърва навлиза в кръговото

2. От видеото към статията ясно се вижда - въпреки че е блъснал инвалид, бащата на президента стои непоклатимо в колата, не слиза да види състоянието му, не му оказва никаква помощ

3. На видеото ясно се вижда, че пристигат полицаи, но не "обработват" случая така, както биха го сторили, ако обикновен гражданин е участник в ПТП-то

4. На място пристигат местни червени функционери, които поемат комуникацията с полицаите

5. Прави се опит да се потули случаят и за него се научава седмици по-късно, и то от случайно изтекло видео

6. Бащата на президента най-нагло твърди, че не се чувства виновен и че инвалидът е виновен и за целта му е съставен акт!?!

7. Президентът мълчи по случая, надявайки се тази позорна и нагла случка с неговото семейство да изчезне възможно най-бързо от общественото пространство

В белите страни за подобно нещо главнокомандващият минимум щеше да излезе и да се извини и да поиска прошка за това, че е направен опит да се прикрие инцидент с представител на семейството му.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Закона за Движение по пътищата е едно.А човещината е друго.Ако на пътното платно видете човек,не е логично да си мислите,че трябва да го смачкате щото там не му е мястото.В случая,бащата на президента НЕ го е ГРИЖА за последствията.Това НЕ е човешкото..а не кой бил виновен и кой не.За липсата на човещина,вина няма...има лошо възпитание и морални ценности.Сега разбирам ,защо синът му е такъв кух ГьОН. Той просто така е възпитан от кух...Гьон!
0
 
 
Интересно - ако вместо триколката, в кръговото беше ЗИЛ осмак, дали глупакът с Мерцедеса щеше да го удари?!? ;)
на 27.08.2018 г.
0
 
 
Та да обобщим: Човека с триколката има право да е на пътя, но в дясна лента (да уточня на 99% от хората какво е кръговото, ами това е еднолентов или многолентов еднопосочен път с предимство с отклонения от дясно) та се сещате къде в кръговото трябва да се движи. Това обаче не отнема предимството на триколката (по българските закони нарушителя на едно правило за движение не му се отнема предимството) пред навлизащите в кръговото (пътя с предимство). Селтака с мерцедеса (както се разбра с височайша роднина) разбира се е свикнал сигурно от мутренските години, че мерцедесите дават предимство и си перка като освободител... до тук добре, но става ПТП! Разбира се понеже му е разяснено предварително какво да прави в такива ситуации (на всички роднини от власт имащите им е разяснено) той единствено звъни на човека за връзка в подобни ситуации и не прави нищо друго (в конкретния случай някакво партийно лидерче, ама стига обаче сте си мислили, че има значение на коя партийка е лидер или дали е лидер въобще). От там нататък ви е ясно предполагам, полицейските мижитурки се надупват за да не им истинат местенцата от които лапат най-добре (или да не убият някой техен роднина и да ги обжинят, че са те... ) и правят каквото е измислил пратеника (така им е разпоредено предварително за подобни ситуации. Позорното в случая е че г-н Радев-страхливеца не излиза да погледне пострадалия, да му окаже помощ ако е необходимо, да се обади ако ще само на 112 и т.н.
0
 
 
За разлика от повечето от вас съм минавал през това кръстовище поне 100 пъти.Тротонедката се движи по Главната където някъде до към 80 и някоя година минаваше и Е80. По темата;бай Георги отнема предимство, не слиза веднага защото триколката пречеше на вратата, водача на тротонедката скочи като яре, отупа си прахоляка и си пална цигарка след което почнаха обясненията кой е виновен и приседна на бордюра. Към края на клипа идват 2 полицейски и линейка и почти насила натоварват инвалида. Някой видя ли му ТЕЛК-а че се твърди че е инвалид? Кой извика Партийния секретар на Харманлийската комунистическа партия и защо? И последно бай Георги не е прав като казва че не чувства вина-той си е виновен по ЗДвП., и аз преди години така засяках велосипедист защото не го видях
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 27.08.2018 г.
+3
 
 
Абе, някой знае ли как осъдиха оня министър дето си уби детето с моторна шейна? Там също не потулиха случая хич. Министъра-детеубиец още ли е министър? Вече не е ли детеубиец?
+3
 
 
Имам мнение по въпроса "Кой е виновен за инцидента?" и то съвпада с повечето мнения на по-долу коментиращите. Но да си зададем въпроса - Защо г-н Президента се появи в събота в болницата "Пирогов"? Дали само от загриженост към пострадалите или има и друга причина, посъветван от своите PR-и? И ако е толкова загрижен за тях, защо не беше примерно и при пострадалите от автобуса на АМ "Тракия" преди няколко месеца?
+6
 
 
Както винаги, най-нелепото в цялата създала се ситуация ще бъдат опитите да се измести фокуса от истински скандалното (допускане на служители и началниците им от МВР страна в разследване на елементарен инцидент да взимат партийни функционери посред бял ден пред всички) с безсмислени коментари в коя лента се движи триколката на видеото, правилници, предимства, с подигравки и заяждания на тема шофьорски книжки и други ченгесарски тактики за разводняване. СКАНДАЛЪТ е в поведението на полицията на видеото и вечните им свободни съчинения, писани в угода на някого от "наш'те". За съмнения, че прав пред полицията е този, зад когото стоят местните партийни феодали, в истински демократични държави този патрул в комплект с преките му началници директно излитат, а министърът им най-вероятно ще си подаде оставката.
+3
 
 
Хайде, нали искаше светлина, много светлина. Ха да видим сега къде отиде светлината????
на 27.08.2018 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-2
 
 
За начало да отбележа, че не изобщо не съм фен на президента Радев. Мисля дори, че е доста под нивото на Плевнелиев и Стоянов. Сега по същество: 1. Триколката няма никаква работа на пътното платно и то в лявата му част. Те се движат по велоалеите или тротоарите, а ако са върху пътя, трабва да бъдат маскимално в дясно. 2. Не колата удря триколката, а точно обратното - триколката се забива в нея, макар че има достатъчно възможност да спре. 3. Инвалидът от триколката скача пъргав като млад жребец и почва да обикаля колата. 4. Вчера прочетох, че "инвалидът" няма да подава никаква жалба и ще си останат приятели с бащата на президента?!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: