Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кой и защо превежда милиони от Венецуела на българин?
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 13.02.2019Коментари (1)1617
©
Случаят с парите от Венецуела много прилича на една класическа схема, която се използва в офшорните зони и това, което ми прави впечатление е, че България е имала такива пробойни , които дават възможност да бъдат откривани такива сметки. Това каза експертът по международна сигурност Димитър Гърдев в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" по Нова тв.

"Ако трябва да се върнем към "Панама пейпърс", там всички бяха адвокати – адвокатски кантори в офшорните зони се използват точно за такива анонимни преводи и за разстилане на парите в последствие по различни сметки. Тук има класическо пране на пари, защото една държавна нефтена компания не може в последствие да разпределя към спортни федерации, към различни търговски фирми", каза още Гърдев.

Журналистът Валерий Тодоров  заяви, че е очевидно, че става дума за мрежа. "До този момент не знаем какъв период обхваща цитираното разследване – какви са фактите, кои са лицата, защо през България, защо точно този човек. Очевидно, че той не е случайна фигура. Такива хора има достатъчно на брой, много често те са юристи, адвокати, т.е. хора с опит в международни сделки. Лично аз не съм изненадан от факта, че има такъв човек. По-скоро е любопитно защо Венецуела, защо това се разкрива сега на фона на останалите скандали -  стана доста горещо. Мисля, че с навлизането в предизборната надпревара – това са само ордьоврите, а по-горещите теми тепърва предстоят", подчерта той.  

Тодоров обясни, че случаят не е забелязан сега. "Въпросът е защо изниква сега. В момента започва един вътрешен баланс на плюсовете и минусите от избира на една или друга власт. В момента и световната общност и голяма част от европейските държави са изправени пред този избор – какво да изберат между международното право и морала", каза още журналистът.

Според него общата нишка между случая с парите от Венецуела и случая "Гебрев" са изборите.

"Според мен има някакъв частен интерес в този случай. Този частен интерес е в самото раздухване на случая", каза Валерий Тодоров.

Димитър Гърдев предупреди, че е изключително важно да се стигне до разплитането на случая "Гебрев", защото в противен случай може да има сериозни последствия за страната ни.

"Не случайно в България имаше много активна седмица. Не случайно са извикани и са потърсени срещи с тези посланици и ние трябва да обърнем внимание на изявлението на руския посланик. Само за няколко дни имахме сериозна дипломатическа активност, защото случаят с Гебрев и тази насока, която придоби той, че евентуално става въпрос за операция  на Руското военно разузнаване на територията на България – не трябва да се "хвърлят" такива версии, защото има големи последствия. Ако това е така, това е основание за нови санкции. В тези санкции може да попадне и "Турски поток"". Може да го направи "Гръцки поток". Така че стигането до истината на разследването е изключително важно" ,каза той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.02.2019 г.
0
 
 
Ако това е така, това е основание за нови санкции. В тези санкции може да попадне и "Турски поток"". Може да го направи "Гръцки поток" Да разбираме ли, че ако е така, т.е. службите на една страна да правят опити да убият български гражданин, ние пак трябва да си траем за да не разсърдим някого от тази страна и да останем без корупционен поток? Все едни експерти ги събират по медиите...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: