Кои пенсионери ще получават поне по 1850 лева цял живот?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 23.05.2022
754
Ако човек се осигурява на максималния осигурителен доход цял живот, ще получи пенсия от 1850 лева. "Този таван от 3 400 лева за кого е? За някакви, които не са заслужили това, а ще получат максимални пенсии по друг ред". Това заяви по БНТ лидерът на "Подкрепа" Димитър Манолов.

Имаме различна оценка за добри отношения между синдикати и правителството. Научаваме от медиите какво се случва, заяви още той. Според Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) този диалог се подобрява, но е далеч от европейските нива.

Цените са свръхвисоки на енергията и за това Европейската комисия препоръча в своето съобщение от 8 март тази година да продължат мерките за компенсиране на цените толкова дълго, колкото е необходимо, каза Велев.

По думите му минималната заплата също трябва да се вдига и трябва да е различна за различните икономически дейности. Губим работни места, без да увеличаваме безработицата. От началото на годината са загубени 30 хил. работни места.

Според Велев, ако това не се направи европейската икономика става неконкурентноспособна, а инфлацията хвърчи в небесата. При предишната криза - през 2009 година, са инвестирани 53 часа в тристранен формат, за да изработим 64 антикризисни мерки, които впоследствие са обсъдени в управляващата коалиция.

Постигнахме съгласие за продължаване на схемата за компенсиране на високите цени. За май и юни имаме конкретни измерения, а за месец юли имаме уверението, че няма да бъдат по-неблагоприятни условията за предприятията. При цени на борсата ден напред между 200 и 500 лева, крайните цени след компенсация ще бъдат между 200-260 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).