Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колега на загиналия пилот: Политиците убиха майор Терзиев! Престъпници!
Автор: Цвети Тончева 08:49 / 11.06.2021Коментари (29)9277
©
Снимка: Фейсбук
Това е откровението на един колега на пилота майор Валентин Терзиев, от Авиобаза "Граф Игнатиево", поместено във фейсбук страницата на базата. Откровение, пълно с тъга, гняв, и безпомощност заради бездействието на политическата класа и безотговорното и отношение към Българската армия.

Ето цялото писмо, без редакторска намеса: 

"ТЪГУВАМ!

А наверно тъгуват и всички, които по една, или друга причина са свързани с Българската армия. Ще ми се да вярвам, че тъгува и всеки българин.

Да, когато си направил и невъзможното и си изпълнил с чест и достойнство своя дълг пред род и родина можеш да се чувстваш горд.

За съжаление майор Терзиев не може да се зарадва на своя успех - "Поразяване на въздушна цел" в сложна обстановка.

Равнозначен ли е този полет на полет във военна обстановка и свалянето на противников самолет? Да, равнозначен е!

Ето защо, аз Димитър Димитров, като негов колега го обявявам за ГЕРОЙ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Да, аз нямам право на това, но в моето сърце и душа неистово звучи - "Герой, Герой!"

Кажете моля ви, не е ли майор Терзиев съвременният Списаревски? Та той свали "въздушна цел" с цената на живота си и това той би направил и във военна обстановка.

Героите се раждат и живеят сред нас, но защо по дяволите не искаме да ги видим, не желаем да им отдадем заслуженото внимание и уважение докато сме рамо до рамо с тях, докато се радваме и възхищаваме на техният успех?!

Аз имам отговор на този въпрос.

Защото всеки войн днес живее с мисълта за дълг пред родината и нито пилота, матроса, мотострелковака, танкиста, артилериста и така до последният войник в строя, не се изживяват в герои. Всеки един от тях е честен, скромен, етичен и горд българин. Това е ценностната система на истинските българи, а всички ли българи носят тези качества?

Не и тези българи са българските политици, които повече от тридесет години се изживяват на патриоти, демократи, либерали, социалисти, но какво направиха за българската армия? Едно голямо НИЩО. Да, нищо, защото армия от която имаха респект не една съседска държава, нашите политици я превърнаха в пародия на армия.

И днес някакви "политици" Ненчевци, Тагаревци, вместо да сведат глава, имат наглостта да ни убеждават, че техниката нямала съвместимост с натовските стандарти.

Господа "политици" не липсата на съвместимост уби нашия ГЕРОЙ ТЕРЗИЕВ, убихте го вие, с вашето безотговорно отношение към Българската армия! Вие дължите отговори пред баща, майка съпруга и невръстното дете на ГЕРОЯ майор Терзиев, но вие няма да отговорите на техните въпроси, а както обичайно ще се скриете зад техните командири и няма да признаете собствената си вина, защото както е казал Ботев:

"И всекимо добро струва,...само знайте за парата".

Господа самозвани политици запомнете!

Кръвта на всеки един български войн е по - скъпа от кръвта на всички вас, които тридесет години лазехте по гърбовете на доблестните войни, само и само да се доберете до властта и в момента, в който си я присвоихте по нечестен начин, забравяхте своите обещания и клетви.

За първи път днес видях сълзи в очите на един човек от властта - министъра на отбраната. А когато видиш сълзи в очите на един мъж, следва да сведеш глава.

Емоция, пренебрежително ще каже някой.

Да, емоция е да заплачеш, да, емоция е и да се радваш, емоция е и да беснееш от безпомощността да изпълниш своята мисия - Защитник на родните простори.

Но точно в тази безпомощност, породена от вашето бездействие и злоупотреба с власт се роди нашият ГЕРОЙ днес.

Вие, политици, сте отговорни за гибелта на ГЕРОЯ!

Вие сте отговорни за състоянието на Българската армия!

Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест!

Вие следва да застанете на подсъдимата скамейка и аз ви обвинявам в бездействие и злоупотреба с власт и в което състояние вие се превръщате автоматично в престъпници.

За ГЕРОЯ на Република България майор ВАЛЕНТИН ТЕРЗИЕВ, който свали "противникова цел" с цената на живота си ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН!"



Още по темата: общо новини по темата: 103
11.03.2024 »
24.11.2023 »
09.11.2022 »
08.11.2022 »
08.11.2022 »
08.06.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Преди всичко – много жалко за човека и пилота Терзиев! Но… жалко и за самолета – колкото и да е бил стар. Ами, да вземем да свалим и останалите Мигове – още сега, без разследване на причините за трагедията! Много съм съгласен с Хаджи Енчо и ето какво ще допълня към казаното от него. Защо все другите да са ни виновни? Защо не се обръщаме понякога и към себе си? Човешката загуба безспорно е голяма, но… насила ли са качили г-н Терзиев в този самолет или с негово съгласие? Приел ли е той всички рискове, качвайки се в него? Бил ли е наясно с това какво може да се обърка, в т.ч. дефекти на самолета, мишената, други самолети и препятствия наоколо, времето? Дали г-н Терзиев не е избрал сам тази професия - защото така му харесва и най-вече заради адреналина?! Дали адреналинът е добър съветник на пътя, в небето, в планината?! Не може ли човекът да се прибере в базата без да е поразил целта – ще му се отрази зле на самочувствието и авторитета ли?! Дали не се е надценил г-н Терзиев и под влиянието на адреналина е преминал границата – по същия начин, по който нашите планинари останаха в планината – в изпитание на собствените си възможности и търсене на техния предел?! Когато човекът е сам – решава сам, нали? Случва ли се понякога да се вземат грешни решения и преценки, да, нали – особено под влияние на адреналина!? Днес по новините на БНТ показаха репортаж с пенсиониран пилот от Пловдивско, който пък каза, че организаторите на полета били виновни - че не прекратили мисията когато мишената се скапала. Ами, г-н Терзиев нямал ли е глава – да вземе сам подобно решение, още повече като опитен пилот и инструктор?! Да не е бил под заплаха от уволнение, ако се върне без да порази мишената?!
+1
 
 
съдба,малшанс,грешка,неизправност.. всяка професия крие своите рискове...
+3
 
 
АЗ пък предлагам приятелите и колегите по-смирено да тъгуват за загубата си, без обвинения и радикални обобщения, особено неподходящи за военни. Да изчакат поне до узнаване на причината. Досега всичките подобни катастрофи от последните години са били поради пилотска грешка. И паданете на МИГ-а до Пловдив, особено пък падането на хеликтоптера, където пак провъзгласиха летеца за герой. А колкото до автора - има късмет, че не съм от военна прокуратура, защото за такива писания го давам моментално на военен съд.
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 11.06.2021 г.
+3
 
 
Светъл и спокоен път към висините,Майоре! Винаги ми е било ужасно тъжно и болно да изписвам подобни думи, особено когато се отнасят за стойностни хора !
+1
 
 
И на мен ми намирисва на отговорност на другаря Радев.Беше командир на базата,после командващ ВВС,после Върховен главнокомандващ ,сега го играе в ролята на Господ-всичката власт е в ръцете му,той назначава министри,той води парада.И изведнъж той е нашето Слънце,той никога и за нищо не е виновен.Как става таз работа ума ми не го побира.
+3
 
 
Защо точно Ненчев е споменат? Че това е може би единственият военен министър, който пое риск дори да влезе в затвора, за да модернизира армията? И затова го подгони и прокуратура, и кой ли не като тръгна да се бори срещу комисионните и източването за ремонтите на остарелите МИГ-ове. Странно, уж срещу политиците, а пък доста политизиращо звучи този текст.
+4
 
 
Тежки думи но това заслужават тези кретени които убиха армията на РБ.Мир на праха му на м-р Терзиев.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 11.06.2021 г.
+5
 
 
Лек път във висините! Поклон! Бог да му прости!
+2
 
 
Страхотно и потресаващо мнение, което е изпълнено с истина! 3два ли някой ще я чуе обаче? Поклон пред героя, майор Терзиев!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: