Колежка на Бенатова за интервюто с генерала: Държеше се нагло, просташки и с типичния й арогантен маниер

Автор: Георги Кирилов
Коментари (530)
15:59 / 15.05.2020
3273
Писателката и журналистка Калина Паскалева взриви мрежата със силен пост по повод интервюто, което ген. Венцислав Мутафчийски даде пред Миролюба Бенатова. Калина Паскалева е родена на 8 ноември 1986 година. Завършва Английската гимназия в Пловдив и учи журналистика в София. 

Работи като телевизионен репортер и редактор в риалити формати. Занимавала се е с разследваща журналистика. Автор е на редица публикации в ежедневници и лайфстайл издания. През 2014 г. е участник в риалити формата "Биг Брадър ол старс“.

Ето какво написа тя в социалната мрежа Фейсбук:

Яко, ама друг път!

Гледах “интервюто" на Миролюба Бенатова с ген. Мутафчийски след гръмките заглавия от снощи в различни сайтове. Той си изпусна нервите, видно е. Да помислим защо се стигна до това, без да се ангажирам да го защитавам: 

1. Интервюто беше манипулативно монтирано, думите на генерала скачаха, картинката също - неведнъж. На няколко пъти Мутафчийски беше много запален в думите си, но не се разбра защо - липсваше първата част от коментара му. 

2. Бенатова задаваше въпроси, свързани със сигнали, които не обясни как и къде е получила. 

3. Бенатова се държеше нагло, просташки и с типичния й арогантен маниер, демонстриран години наред - казвам го и с оглед на личния си контакт с нея преди години в Акадамията по разследващата журналистика на "168 часа". Тогава опита да ме унижи пред всички студенти, но дори младежите бяха потресени от поведението й. 

4. Ако целта й е била да разбере дали се изискват PCR тестове при влизане в болница, можеше да отиде в четвъртък сутринта на редовния брифинг, който НОЩ дава и да попита. Провокацията й беше явна, безспорно. 

5. Не стана ясно какво са си казали Бенатова и ген. Мутафчийски преди финала, в която докторът си изпуска нервите и това доведе до обидни коментари за работата му в социалните мрежи. 

С интерес бих гледала суровия материал на “интервюто", защото при така излъченото видео остава убеждението, че Бенатова не е искала да извлече важна за обществото информация, а да злепостави ген. Мутафчийски. Беше използвала кадри за покритие с цел замазване на положението, но не се получи. И това е видно дори за всеки начинаещ репортер, монтирал дори една обикновена анкета.

Виж коментарите (530)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).