
ЗАРЕЖДАНЕ...
Колко ще ни излезе домашното кисело зеле тази година? | ||||||
| ||||||
Всяка година Галка Димитрова от монтанското село Студено буче подготвя два бидона със зеле за зимата. Произвежда го сама в градината у дома. "Домашното зеле е най-добро, защото е по-леко, плътността не е като на купеното. То има голяма плътност и самото зеле по-бавно втасва", каза жената пред NOVA. В бидона се побират около 15 зелки. "Хубаво почистваме от листата. Прави се разрез на всяка зелка и в нея се поставя морска сол. Слагам корен от джинджифил, корен от хрян и 2-3 кочана царевица. Моят мъж го претака поне един месец всеки ден", обясни Галка Димитрова. Актрисата Мария Каварджикова предлага и своята рецепта без претакане. За целта, след като сме наредили и солили зелето, трябва да завием бидона с найлон и около гърлото му да се навие тиксо. Завива с одеяло или чувал. Така стои 40 дни и резултатът според нея е отлично втасало зеле с бистър сок. |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | ||
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а (87) | 28% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а (25) | 8% | ![]() |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а (39) | 12% | ![]() |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а (164) | 52% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg