Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кольо Парамов: Криптовалутите установяват нов финансов ред, първи са в Лондон
Автор: ИА Фокус 20:20 / 13.01.2023Коментари (0)1296
©
"Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Първи са във Великобритания, където искат да превърнат Лондон в световен криптоцентър. Ако един млад човек успее да моделира схема, която за 48 месеца да осигури преводи и да осигури  оборот за 94 млрд. долара, това означава, че той е гений, всички го наблюдават, никой не го пипа и той си прави, каквото иска с богатствата на света. Успехът на подобни финансови схеми е възможен, поради липсата на контрол и действащо финансово разузнаване". Това каза финансовият експерт и главен ревизор на БНБ Кольо Парамов в коментар за обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" по темата за криптовалутата, NEXO и бъдещето на криптобанките.

В отговор на въпроса защо криптовалутите имат такава притегателна сила, особено след излизането наяве и на казуса NEXO, финансовият специалист каза: "Това е много сериозен въпрос. Всичко върви напред, а историята се ползва като спраква, а откриването на новите методи за забогатяване откриват ново начало и тези, които успеят да се впишат в тази историческа обстановка, остават за винаги като първопроходци. Един ден, може би, ще отбележат ситуацията с тези млади момчета като Тренчев (бел.ред.: Антони Тренчев, един от собствениците на NEXO) като гении, които са използвали момента на съприкосновение с тези големи пари и са направили тези обороти. 

На въпрос как е допуснато такова разрастване на финансовата схема OneCoin  на Ружа Игнатова, Парамов каза:  "Проблемът е един-единствен - голямата "слободия и  липсата на контрол. Ако контролните органи изпълняват своите функции в детайл, наложат мораториум, какъвто се полата, приемат варианта за съприкосновение в директен план за всички тези преводи и схеми, няма да се допусне този "батак". Ако обаче не се осигури такъв контрол, няма действащо финансово разузнаване, няма функция на отделните съприкосновения между прокуратура, следствие, съд и всичко останало се отива до крайни, тежки фротнални размери, които са просто непонятни за държавата. Най-малкото като нашата - с 5 млн. души", допълни Парамов.

Ако един млад човек успее да моделира схема, която за 48 месеца да осигури преводи и да осигури  оборот за 94 млрд. долара, това означава, че той е гений, всички го наблюдават, никой не го пипа и той си прави, каквото иска с богатствата на света. Той успява да излъже 8 американски щата, да се настани на пъпа на Ню Йорк, да осигури сделки в такъв огромен мащаб и размер, за да му осигурят 10 млрд. долара печалба и никой да не го пипа за нищо, стана ясно от думите на финансовия експерт.

Всичко тези финансови схеми са възможни поради липсата на финансов контрол и действащо финансово разузнаване, както и сработването на всички институции, от които зависи този контрол, става ясно от анализа на Парамов

"Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс обявява с две писма прекратяване на две фирми за акредитиране на криптовалута, едната от които е NEXO с главен изпълнителен директор Антони Тренчев. Американците го обявават през октомври, ние чакаме да стане януари и да видим по какъв начин ще се развият нещата. Тази работа, която своршиха вчета 300-те разследващи следователи и полицаи у нас, е можело да стане и преди 2-3 години. Но поради липса на синхрон, се получава тази ситуация", разясни още Кольо Парамов.

Според финансиста, криптовалутите ще установят друг ред и друг порядък на финансиране в света, като лидер ще е Великобритания.

"Преди броени дни изпълнителният секретар на финансите въвежда понятието "дигитална лира". Така ще се докаже, че в Лондон ще се изгради световен криптоцентър. До сега, казва той, този въпрос е бил подценяван, но правителството сега разбира, че то е далеч назад и допълни изрично, че е време да има предвидима дигитална лира, чиято стойност ще  е обвързана с традиционните валути или с активи като златото. Ако Лондон вече е узрял да приеме тази "стартова магьосническа схема" по отношение на първичната заблуда, значи тази условност няма да бъде прескочена. При всички положение ще има някаква нагласа и ще се стартира, за да се установи друг порядък по отношение на преследване и проследяване на финансирането с тези криптопари", допълни Парамов.

Цоня Събчева



Още по темата: общо новини по темата: 19
21.01.2024 »
22.12.2023 »
07.04.2023 »
07.04.2023 »
23.01.2023 »
20.01.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: