Командирът на ВМС бе на посещение в Румъния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:42 / 05.05.2023
517
От 3 до 5 май 2023 г. командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Кирил Михайлов беше на официално посещение в Румъния. Това съобщиха от щаба за Varna24.bg.

Повод за визитата е официална покана от командирът на ВМС на Република Румъния вицеадмирал Михай Панайт.

По време на проведените работни срещи на контраадмирал Михайлов с министъра на отбраната Ангел Тилвар и началника на Щаба на отбраната генерал Даниел Петреску бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес и сигурността в Черноморския регион.

"Изключително удовлетворен съм от това, което те заявиха като позиции и виждане за региона на Черно море, защото напълно съвпада с българската позиция. Ние сме единни в разбирането, че на нашето море трябва да се отдели повече внимание в НАТО, тъй като Черно море и Черноморския регион е един от най-важните региони за НАТО в момента, а и в бъдеще", подчерта контраадмирал Кирил Михайлов.

В рамките на визитата си в румънската столица командирът на Военноморските сили на България проведе срещи и с посланика на страната ни в Румъния Радко Влайков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предпразнично: Интензивен трафик на границата ни със северната ни...
Проф. Рачев каза какво време ни очаква за Великден, посъветва да ...
Опитват да предизвикат изкуствен дъжд над летището в този българс...
Нинова: Това е пародия! Главчев започна като началника си Борисов...
Стана ясно кой повежда листата на ГЕРБ във Варна
Сняг заваля и на Витоша


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).