Конфискуваха техника за милиони след разследване на европрокуратурата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 25.03.2022
869
Европейската прокуратура разследва 9 български дружества, които са заподозрени в извършване на измами с цел получаване на средства от ЕС, съобщиха от пресцентъра на структурата. По-рано тази седмица, на 22 март, бяха извършени 25 обиска в София и други градове в областите София, Перник и Монтана и бяха разпитани 10 заподозрени.

Разследваните лица са управители, собственици и представители на дружества, които са кандидатствали и получили средства от ЕС по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", която е насочена към малки и средни предприятия и има за цел да подобри развитието на българската икономика. Те са заподозрени в участие в организирана престъпна група и в представяне на фалшиви документи и декларации с цел незаконно получаване на тези средства.

Не са посочени имената на компаниите.

По искане на обслужващия европейски делегиран прокурор и с разрешението на Специализирания наказателен съд на България Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) извърши 25 претърсвания на жилища, офиси, складове и превозни средства, собственост на тези дружества. По време на претърсванията са иззети голямо количество документи и оборудване (самосвали, багери, челни товарачи), което е било закупено с получените средства, на стойност 6 млн. евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).