Конгресите са позволени, но с условия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:17 / 13.10.2021
554
След като вчера Столичната РЗИ обяви чрез заповед, че от 14-ти октомври се забраняват конгресите и семинарите, днес последва корекция в текста, чрез която те все пак ще могат да се провеждат, но при определени изисквания.

Точният текст на измената заповед гласи:

"Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения и други мероприятия с такъв характер се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат и не повече от 30 участника, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от всички участници“.

Тези ограничения обаче няма да се прилагат, ако 100% от лицата, участващи в мероприятието, са ваксинирани, преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване.

Въпросът беше повдигнат по време на днешната пресконференция на здравните власти. Според заместник-здравният министър д-р Александър Златанов е била допусната техническа грешка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).