Конкурс "Екообщина“ отчита голям интерес от страна на местната власт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:17 / 27.07.2016
960
Първото издание на конкурса "Екообщина", организиран от Френското посолство, отчита голям интерес от страна на местната власт. 

Над 30 общини подадоха над 50 попълнени документи за проекти в четирите категории "Устойчиво управление на водите", "Устойчиво управление на отпадъците", "Енергийна ефективност на сградите" и "Устойчива мобилност".
Най-много попълнени въпросници, представителите на местната власт изпратиха в категорията "Устойчиво управление на отпадъците". 

Втора по брой изпратени документи е категорията, посветена на енергийната ефективност. Интересен е фактът, че в тази категория малките общини (тези с жители под 10 000 души) са били по-активни и са изпратили повече попълнени въпросници за участие. 

Сред кандидатите има общини, които са подали документи и в четирите категории, което е доказателство за активната работа и установени добри практики във всички измерения на устойчивото развитие. 

Подаването на попълнените въпросници в четирите категории бе последният етап от състезателната част на конкурса "Екообщина". През месец септември жури от специалисти в различните области ще оценява подадените документи и ще се изберат победителите.

Официалната церемония по награждаването ще се проведе през октомври 2016 г., като на нея се очаква да присъстват представители на правителството и местната власт. 

Лауреатите ще получат специалните награди - четиридневно учебно пътуване във Франция за двама представители на общината, осигурени от министерствата на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите. 

Те ще имат за цел да представят на местната администрация добрите практики и да установят добри двустранни отношения.



Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).