Константин Тренчев иска закриването на Агенцията за приватизация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:03 / 27.10.2009
1128
Като подчертано рестриктивен окачестви бюджета, който предлага правителството, лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред журналисти при днешното си посещение в Пловдив, предаде репортер на Varna24.bg

"Даваме си сметка за изключително тежкото наследство, но имаме и сериозни възражения, тъй като основните трудности на кризата ще се пренесат върху гърба на редовия гражданин, който и без това е на ръба на оцеляването", коментира той.

За разлика от КНСБ, които допускали възможността за контролиран дефицит, в "Подкрепа" смятали, че бюджетът може да се балансира не само с рязане на разходи, а и чрез повече приходи. Агенцията за следприватизационен контрол имала да прибира милиард и четиристотин милиона, годишно се отчитала с по двайсет милиона, седемнайсет от които харчела за собствена издръжка.

"Това е една абсолютно излишна структура, там трябва даже и прокуратурата да погледне, защото огромна част от приватизационните договори си вървят без нужния контрол и така се стига до изтичане на срока. Мисля си, че това не е съвсем безвъзмездно. Агенцията по приватизацията също трябва да се закрие или да настъпят дълбоки реформи, защото, освен скандали, друго не е генерирала", подсказа идеи как да се балансира бюджетът Тренчев, щял да ги обсъди на предстояща среща с финансовия министър Симеон Дянков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото
Бойко Борисов: Инерцията и омразата, която се насади в последните...
НСО с първи коментар след катастрофата с Кирил Петков, има почина...
10000 лв. гаранция за собственика на пистолета, с който детето на...
Вижте първите думи на адвокатите на обвиняемия за стрелбата в Арб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).