Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Контрера, ВМРО: Цигани изпочупиха автобуси на градския транспорт в кв. "Христо Ботев", внасям доклад линия 79 да не минава от там
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 01.11.2022Коментари (0)874
©
"Цигани изпочупиха автобуси на градския транспорт в кв. "Христо Ботев". След като чупят рейсове - ще останат без транспорт! Внасям доклад маршрутът на линия 79 да не минава през този квартал", това е позицията на Карлос Контрера, председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет, който е и председател на групата общински съветници на ВМРО в София, информират от ВМРО.

Вандалският акт е станал късно снощи – на 31 октомври между 20 и 21.00 часа.

Извършен е пълен погром над автобуси на градския транспорт. Атакувани са коли по линия 79, която минава през квартала. За момента не е ясно каква е причината автобусите да бъдат замеряни с камъни, яйца и всякакви предмети. Проявена е и агресия към водач, който е пострадал, пише в позицията си Контрера, изразена в  профила му във "Фейсбук".

Според информацията, с която общинарят разполага, са изпотрошени четири автобуса. Те са със счупени стъкла, изкъртени врати и натрошени прозорци. 

"Изключително разочарован съм, че патрулите от Първо районно не са успели да прекратят мелето и са позволили циганската тълпа да вилнее и да унищожава общинска собственост", казва Контрера.

"Припомняме, че това е пореден случай, в който цигани от квартал "Христо Ботев" мародерстват, вандалстват и чупят автобуси по тази линия. Това е и пореден случай, когато органите на МВР не успяват да овладеят разбеснели се цигански банди из София", възмущава се общинарят от ВМРО и напомня за още един скандален случай, свързан с циганско гето. 

"Вчера беше огласен случаят с гетото на "Захдопълва арна фабрика" - за ден имаме втори случай с второ циганско гето, когато брутално се нарушава общественият ред, застрашава се животът на граждани, уврежда се общинско имущество и се посяга на превозни средства от градския транспорт. Очаквам от СДВР не просто да издири и изправи пред закона нарушителите, но и да се заеме сериозно с респектирането на живущите в кв. "Христо Ботев", които очевидно си мислят, че са над закона и всичко им е позволено. Настоявам СДВР незабавно да влезе с части на Жандармерията в гетото и да започне поголовни проверки по криминална линия", казва още Контрера 

"Що се отнася до непрекъснатите посегателства, вербални и физически, над шофьори по линия 79, до непрекъснатото чупене  на автобуси на градския транспорт по тази и други рискови линии, смятам, че нещата вече налагат радикални и драконовски мерки. Заради предишни подобни ситуации и заради този случай внасям доклад, с който ще предложа маршрутът на линия 79 да се промени и той вече да не минава през кв. "Христо Ботев". Така вандалите и останалите примитивно мислещи там ще имат време да разсъждават над постъпките си, докато вървят половин-един километър до най-близката спирка! Подобно поведение не може да бъде толерирано под никакъв начин и първата стъпка към отрезвяване е да бъдат лишени от градски транспорт, за който така или иначе рядко плащат", категоричен е председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет, се казва в прессъобщението. 

 ​








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: