Корнелия Нинова: Нека се извиним днес на нашите духовни водачи, че не са на най-високата стълбица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 01.11.2022
788
"Само образованието и културата могат да ни извадят от всички кризи- икономическа, социална, политическа и духовна. Доброто образование е гаранция за личния просперитет на всеки", е позицията на Колнелия Нинова, по повод Деня на будителите, информира пресцентърът на БСП.

"Образованият и просветен народ може сам да гради бъдещето си, да се бори за правата си и да отстоява независимостта си. Днес празнуваме деня на будителите. Нашата история е богата с хиляди имена, дръзнали в най-мрачни времена да пръскат светлина. Ние ги почитаме, но не можем вечно да търсим само в миналото си българското достойнство. Трябва да го градим и сега", казва Нинова.

"Днес имаме хиляди знайни и незнайни будители - учители, творци, учени, изобретатели, читалищни дейци, библиотекари, писатели, художници, артисти, музиканти. Днешният празник е за тях - нашите духовни водачи. Нека им се извиним, че все още не сме ги поставили на най-високата стълбица в нашето общество. Нека им благодарим и да им помогнем да ни возвисят, както е написано още през 1869 г. на училището в Котел "Помогни ми да тя возвися". Това заяви в Сливен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя заедно с председателя на парламентарната комисия по култура и медии Иван Ченчев, народните представители Деян Дечев, Георги Свиленски, Борислав Гуцанов и члена на ИБ на БСП Георги Йорданов посетиха едно от най-старите читалища в България - "Зора" и библиотеката към него. Те дариха книги на български автори, се казва в прессъобщението.

Виж коментарите (0)

Още по темата (50):
01.11.2023 Георги Бърдаров: Голяма част от съвременните будители не желаят да афишират и да придобиват публичност
01.11.2023 "Българска история" в подкрепа на благородна кауза: Будителството не е отживелица
01.11.2023 Асен Александров: Или сме лицемерни, или сме превъзбудени, но в третото десетилетие на XXI век трябва да вземем важно решение
01.11.2023 Местят изложбата с ликовете на национални и варненски народни будители
01.11.2023 Иван Гранитски: Трябва ни едно разтърсване - като земетресение от девета степен по скалата на Рихтер
01.11.2023 Военни моряци се включиха в отбелязването на Деня на народните будители
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).