Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Корнелия Нинова: Новите парламентарни субекти позволиха на Борисов да се бетонира в енергетиката
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 20.04.2021Коментари (0)1262
©
"Пет пъти предупредихме, че моделът "Борисов" в момента се окопава. Пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", за разграждането на този модел и те пет пъти я отхвърлиха. Но точно с едно действие, за един ден бетонираха Борисов в най-стратегическия за икономиката, за националната сигурност и за геополитиката сектор - енергетиката", каза на специален брифинг на "Позитано“ 20 председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че Парламентарната група на "БСП за България" внесе миналата седмица в парламента предложение за мораториум на сделки и смяна на бордове на държавни фирми на отиващото си правителство до избор на ново такова, но предложението е било отхвърлено от новите политически субекти, които заявяваха желанието си да променят статуквото.

"След като разбраха гафа си, започнаха да се обясняват с някакви си процедурни хватки. А сега искат да го внасят в парламента. Ако перифразирам една поговорка, ще кажа: "Късно е, колеги, за китка", коментира Нинова.

Лидерът на БСП разясни какво е се е случило само за денонощие в енергетиката: "Спешно, на извънредни заседания, се излъчиха новите бордове на енергийните дружества. Проведоха се общи събрания, събраха се десетки необходими документи, произнесе се министърът на енергетиката и всичко това е внесено в Агенцията по вписванията за 24 часа. Нещо, което обикновено отнема седмици. Това са промени в Българския енергиен холдинг, АЕЦ "Козлодуй", "Минпроект" и др. Борисов се бетонира в енергетиката за пет години напред. Такива са договорите на новите бордове."

На присъстващите журналисти беше предоставен набор от документи - протоколи и решения, заявления за вписване в Агенцията по вписванията, както и справка от Търговския регистър за свързаност на новоизбраните лица, от която може да се види ясно кой кой е в новите бордове.

"Защо уж новите политически субекти в парламента, които искаха да съборим статуквото - "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него?", попита Корнелия Нинова на брифинга и добави, че утре ще предостави нови факти и документи по темата.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: