Корнелия Нинова: Президентът трябваше да свика парламента веднага

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
10:03 / 11.10.2022
635
Президентът трябваше да свика парламента веднага. Това заяви в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Веднага можем да приемем таван на цени на ток, газ, парно и вода. Идва отоплителният сезон, хората се притесняват от цените. Най-големият проблем е инфлацията и цените. Парламентът може просто за дни да успокои ситуацията, ако бяхме свикани веднага и приемем таван на цените. Веднага да приемем понятие "енергийна бедност“ и да определим компенсациите, да дадем яснота на фирмите и икономиката – ще има ли компенсации, да определим увеличението на доходите, да приемем бюджет".

Според лидерът на левицата седмицата, с която президентът отлага свикването на парламента, е загуба на време.

"Това е ценно време, с което можехме да решим много проблеми на българските граждани и на българската икономика. Обяснението на президента, че дава време на партии, за да преговарят, не почива на никакви аргументи. Мандатоносителят ГЕРБ заявиха, Бойко Борисов заяви: "Преговорите ще започнат, когато започне парламентът, и ще се водят там“. Няма по-ясно и по-видимо място, и прозрачно за водене на преговори от парламента. В момента никой не преговаря, поне не официално. Виждате, че всички партии сме си заявили позициите. Следователно това е загуба на време, освен ако не се дава време за някакви задкулисни разговори, за натиск върху депутати, върху партии, което също не е добра характеристика на българския политически живот. Така че ние смятаме, че трябваше още може би тази сряда да започнем да работим ударно по належащи въпроси за българското общество", обясни Нинова.

Корнелия Нинова уточни, че БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на "Възраждане“.

"Ще разговаряме с "Продължаваме промяната“, на които задължително се дава вторият мандат, и с трети мандат, на когото президентът прецени, че се даде, извън ГЕРБ, "Възраждане“ и ДПС. Казвам ще разговаряме, защото от разговорите ще зависи какъв ще е изходът – дали ще има правителство с третия мандат, или не", уточни лидерът на БСП.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).