Костадин Костадинов: Условията, които България трябва да изпълни за членство в ЕС унищожават родната икономика и ни превръщат в суровинен придатък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 09.09.2022
1377
"Възраждане“  тръгна на тези избори със силна заявка за победа. Това коментира за Радио "Фокус“ – Варна председателят на партията и водач на листата в морската столица д-р Костадин Костадинов. Той очерта  първите действия, които ще бъдат предприети ако Възраждане спечели избори и управлява самостоятелно.

"Първото нещо, което ще направим – буквално в първия ден, в който имаме възможност да управляваме държавата, е да премахнем плана за приемане на еврото. Това е първото и най-спешно действие, което ще предприемем ако управляваме България.  Директно това решение отива в кошчето за боклук и няма да има евро в страната ни", заяви той.

"Второто нещо, което ще направим, е да нормализираме отношенията ни с "Газпром“, за да можем да гарантираме дългосрочните доставки на газ“, заяви Костадинов и подчерта, че евтините енергоносители са в основата на стабилната икономика.  Той посочи, че няма как България да има стабилна икономика ако всеки месец доставките на газ са под въпрос.

"Представете си, че танкерът, с който трябва да ни доставят газ потъне или пък дойде, но се окаже, че не може да бъде разтоварен, примерно заради стачки в пристанищата? Несериозно е да заложим бъдещето на България на подобни временни решения. И както вече казах, това е втората стъпка, която ще предприемем, за да имаме стабилна и успешна икономика“, разясни председателят на Възраждане.

Костадинов подчерта, че решенията, които ще бъдат взети са дългосрочни, с поглед в бъдещето и за десетилетия напред.

"Третата ни стъпка, която също е от изключителна важност,  ще бъде предприета още в първия месец. Ще бъде сформиран екип за предоговаряне на условията за членство на България в ЕС. Това е задължително!

Истината е, че условията, които България трябва да изпълни за членство в Европейския съюз унищожават родната икономика и ни превръщат в суровинен придатък. Краде се българската работна ръка, всичко изтича навън и се оказва, че ние изнасяме умни хора и злато, а внасяме боклук. Това всъщност представлява членството ни в ЕС. И като казвам, че внасяме боклук имам предвид не само в преносен, но и в буквален смисъл“, категоричен бе Костадинов.

Сред другите цели, които са си поставили от "Възраждане“ са прекратяване на договора за американските бази, който е абсолютно неравноправен.

"Решенията не са толкова сложни, но трябва да има воля, за да бъдат взети и приложени“, каза в заключение д-р Костадин Костадинов.

Десислава ВАСИЛЕВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).