Коварна болест застигна фолклорна гордост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:10 / 07.02.2024
1019
Фолклорна гордост е застигната от коварната болест множествена склероза. Шансът и надеждата за спасение на Цвети Грамова - основател и главен художествен ръководител на школа за фолклор, музика, песни, народни хора и танци "Средногорци" в Пирдоп, е трансплантация на стволови клетки в Москва.

"Ако е речено – "жената оркестър", както я наричат повечето хора, ще може отново да свири на всичките ни български народни музикални инструменти и ще продължава да учи децата ни на кавал, гайда, гъдулка, тамбура и тъпан... някога... може би през есента или чак през другата година. Вярваме!", споделят от школата на Цвети.

След мащабна кампания в кратки срокове и десетки благотворителни инициативи необходимата сума от 105 000 лв. за постъпване и първа интервенция в болницата в руската столица на 15 април е събрана.

"Цяла България се надигна, хора, за нашето цвете. Чудо, истинско чудо! Хванахме се за ръце, независимо от различията си, вярванията, дрязгите в миналото. Най-хубавото нещо, което се е случвало на фолклора ни (и не само) от дълги години насам", споделят от "Средногорци".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ: По Черноморието ще преобладава слънчево време
Няма да има извънредно заседание на парламента днес, неуспешен бе...
Неделното извънредно заседание не събра кворум при първата регист...
Премиерът Главчев на Околчица: Дълбок поклон пред всички загинали...
Министър Коритарова: Ремонтите по тунелите "Топли дол" и "Правешк...
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).