Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Крадливият полицай от Пазарджик получи скандално ниска присъда
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 11.08.2020Коментари (0)975
© Haskovo.info
С нищожно наказание се размина 31-годишният полицай от Пазарджик Атанас Николов, обрал два апартамента, след решение на Районния съд в Димитровград. Вместо престой в пандиза, каквато е обичайната съдба на подобни престъпници, според магистратите за бившия вече служител на реда Атанас Николов е далеч по-подходяща едногодишна условна присъда. До скандално ниската присъда се стигна, след като Николов прави пълни самопризнания, а прокуратурата се съгласява на споразумение по делото. То от своя страна е одобрено от съда и моментално влиза в сила.

Според юристи ченгето обирджия няма избор, освен да си признае, защото уликите срещу него са безспорни. Това при нормален процес му гарантира осъдителна присъда и съответния престой зад решетките, както при останалите бандити. В стремежа си да спести време прокуратурата предпочита да сключи споразумение, което от своя страна задължава съда да му наложи наказание под законовия минимум. Независимо че веднага след залавянето на униформения шефът на Районната прокуратура в Димитровград Атанас Палхутев обясни, че за подобни престъпения наказанието е до десет години затвор.

Крадливият служител от Охранителна полиция бе заловен на 14 октомври м.г. след зрелищна акция в центъра на Димитровград. В почивния си ден Николов решава да мине от другата страна на закона. Без много да му мисли, той разбива ключалката на входната врата на апартамент и нахълтва вътре. За негово нещастие стопаните не са на работа. Така, докато униформеният преспокойно търси плячка, живеещата там Татяна Димитрова се прибира, след като е разходила кучето си. Дамата забелязва, че входната врата е отключена, а отвътре някой притиска и не позволява да влезе.

Димитрова запазва хладнокръвие и веднага заключва вратата. След това звъни на съпруга си, за да му сподели, че у тях има някой. След като той отрича да има идея за ставащото в апартамента, й дава съвет да позвъни на тел. 112. Колегите на обирджията Атанас Николов действат светкавично. На място моментално са изпратени две патрулки, които отцепват района.

Междувременно полицаят крадец скача от балкона на жилището в опит да избяга. За беля при приземяването си чупи петата и успява да пропълзи едва десетина метра, преди да бъде арестуван. При обиска се оказва, че плячката му е повече от мизерна - едва 10 лева. При последвалите действия на криминалистите на близката улица "Георги Бенковски" е намерена и леката кола на крадеца в униформа, пише "България днес".

В нея са открити 3 подбрани ключа за секретни брави, отвертки и други взломаджийски принадлежности. Сред намереното в автомобила е и златен ланец. Проверка на криминалистите оказва, че синджирът е задигнат при обир на апартамент в Хасково, извършен няколко дни преди това. П

ри последвалите разпити полицай Атанас Николов разказва, че е минал от другата страна на закона заради тежкото си финансово положение. Той имал кредит от 50 000 лв. и заплатата му не позволявала да изпаща вноските.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: