Красимир Каракачанов: След този вот на недоверие проблемите ще продължат, хората си ги избраха тези некадърници - сега ще им сърбаме попарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:12 / 16.11.2023
934
Целта на вота на недоверие беше да обслужи една предизборна кампания на партиите, които са в опозиция. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" Красимир Каракачанов – почетен председател на ВМРО, бивш вицепремиер и министър на отбраната.

"Не, че няма основание темата за състоянието на сигурността и отбраната – напротив, има много сериозни основания, защото виждаме, че има изключително сериозни проблеми, породени както от международната конюнктура – войната в Украйна, войната в Близкия изток, тероризма, напрежението в Косово, бежанският поток на нелегални имигранти към Европа и към България. Основания има много и в областта на отбраната, дотолкова, доколкото виждаме, че правителство е крайно неадекватно по отношение на действията, които предприема за повишаване способностите на Българската армия да изпълнява своите задължения. Като вземем и факта, че в последната година, година и половина намалява числеността на армията, тъй като тези, които постъпват на действаща служба, са по-малко от тези, които напускат, и т.н., и т.н., основания има. За съжаление, вотът беше заявен преди изборите с цел черпене на политически дивиденти. Едва ли това помогна на партиите, които го внасят. За съжаление, и дебатът беше доста изкривен, и то най-вече заради поведението на правителството", коментира Каракачанов.

"И министърът на отбраната Тагарев, и министър-председателят, и депутатите от управляващото мнозинство едва ли не ни обясняваха, че всичко е отлично, че армията е в отлично състояние, че тя се модернизира, въобще лъжеха, безогледно лъжеха тези хора. Армията не е в доброто състояние. Бойният дух на армията не е в добро състояние. И за това не е виновен нито Путин, нито някаква кремълска пропаганда, както се опитват да ни обясняват, а хаотичните и абсолютно необмислени действия на правителството по отношение на армията. От друга страна, опозицията посочи проблемите, но за съжаление, не беше убедителна и конкретната, тъй като явно не бяха си направили труда да се задълбочат в изучаването на реалните проблеми на армията. То, като погледне човек, и от партиите от опозицията няма и един, който да има нормална военна грамотност. След това се стигна и до обидни квалификации – въобще, поредният фарс в нашата политика. Но той е двустранен. Но това не решава проблемите със състоянието на сигурността и отбраната. Напротив, след този вот аз съм убеден, че проблемите ще продължат, защото правителството няма ясна визия какво трябва да прави, съобразява се с чужда политика и с чужди решения, но не и с решенята, които са необходими за армията. За съжаление, такава е нашата действителност. В края на краищата, хората са си ги избрали тези некадърници, които ни управляват, сега ще им сърбаме попарата", допълни бившият министър на отбраната.

Цоня СЪБЧЕВА

Виж коментарите (1)

Още по темата (1126):
17.05.2024 Ясен Гуев: Битката за свободата на словото пробива през по-малките медии и социалните мрежи
17.05.2024 Президентът: Това, което най-вероятно ще се получи, е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна
17.05.2024 БСП поиска изслушване на енергийния министър и председателя на КЕВР заради тока на изънредното заседание
17.05.2024 Балабанов за извънредното заседание на парламента: Една политическа формация ще използва трибуната за предизборни цели 
14.05.2024 Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вестник, ето кога влиза в сила
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).