Красиви имена празнуват днес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 28.04.2022
677
На Светли четвъртък: Неосъществените мечти и желания ще Ви се сбъднат!

Не трябва да се върши  никаква домакинска и полска работа – да не се перат и простират бели дрехи, защото ще се слуши нещо лошо!

По време на Светлата седмица всеки ден има богослужения, както на Великден.

Четвъртък е късметлийски ден. Светлият четвъртък е единствен, който по традиция се смята за щастлив. Смята се, че на този ден, всички места, където живеят нечестивите сили са затворени, че по земята излизат добри божества, затова и на хората в този четвъртък им върви. Този ден трябва да се започне работа, особено тази, която обикновено не ви върви от ръка. Също така трябва да се отправи молба за изгубено желание и то ще се изпълни.

Според народните вярвания обаче този ден е наречен "Лош“. Това е вторият ден от седемте четвъртъка до Спасовден и му се отдавало особено внимание.

На Светли четвъртък, четвъртият ден след Възкресение Христово в местността "Света Петка" край Стрелча по традиция се търкалят червени яйца. Край параклиса се събират хора, като за децата това е една от най-вълнуващите местни традиции.

На 27 април почитаме и важна личност, свързана с Исус Христос и с неговите последователи. Почитаме един от най-близките последователи на Иисус Христос – Свети Симеон, когото наричали брат Господен, но само по плът.

Имен ден празнуват Симеон, Симона, Симон, Симеонка, Мони, Монка, Мончо, Моника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).