Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кремираха мъж без съгласието на роднините му, било грешка
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 31.07.2023Коментари (0)579
©
Мъж е бил кремиран по погрешка и без изричното съгласие на близките му, твърди дъщерята на покойника. От погребалната агенция ѝ съобщили, че траурният ритуал ще претърпи известни промени заради непредвидени обстоятелства.

Юлия Дончева не подозирала, че погребението на баща ѝ ще се препокрие със сюрреалистичен сюжет. "Аз не можах да си взема последно сбогом с баща си. Заради това, защото някой е решил да сложи трупа му не в камера, а в крематориум", обяснява тя пред NOVA.

Когато разбирала за смъртта на баща си, жената звъннала на първата попаднала ѝ в интернет погребална агенция. Оттам ѝ обяснили, че ще я посети техен представител. "Дойде един мъж от агенцията и ми даде каталог с цените на ковчезите, които предлагат", разясни Юлия.

Двамата уточнили всички подробности. "Единствено от любопитство попитах колко би струвала кремация и колко е стойността на нормалното погребение. Той тогава ме попита дали имаме гроб на баба и дядо, където може да бъде положен. Аз казах, че има такъв", добавя жената

Погребалният агент и Дончева имали единствено устна договорка за подробностите и цената. "Около 2000 лева. И аз му дадох 700 лв., тъй като той каза, че трябва да оставя капаро. Въобще в мъката си, в стреса, който изживях, нито съм поискала някаква бележка, нито някакъв договор", каза още тя. 

Часове преди насроченото погребение на баща ѝ, Дончева разбира за станалата грешка. За нея ѝ съобщава лично агентът, организирал погребението. "Обясни ми, че се е случило нещо необратимо. Каза: "Татко ти беше кремиран по погрешка". Обясни ми, че са го объркали с друг Христо, на когото трябвало да бъде извършена кремация. Никой не е обърнал внимание и са изгорили баща ми", допълни жената.

От ръководството на крематориума са категорични, че процедурата е спазена абсолютно стриктно. "Съжалявам за недоразумението, което се е случило с тази дама. При нас тялото дойде за кремация с всички необходими документи", каза управителят на "Крематориум Инвест" - Варна Кирил Стоянов.

От траурната агенция, чийто служител е мъжът, представил се на Дончева като Кристиян, обясниха, че са се съобразили с желанието на клиента си. Съжаляват за случилото се и не са поискали остатъка от сумата за погребението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: