Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Криминален психолог: Тъпотата и мързелът са по-големият проблем на МВР от корупцията
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 09.11.2015Коментари (11)1670
© Bulfoto
Тъпотата и мързелът, които са повсеместни, са по-големият проблем на МВР от наличието на корумпирани полицаи, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров.

Отмятането на свършена работа, т.е. невършенето на работа реално е друг много голям проблем, продължи той. Има големи "статистици" и "математици" - така са се ошлайфали някои да отмятат разкриваемост, а само чакат 12-о и 27-о число всеки месец и така да си минат годините, за да си вземат и 20-те заплати, каза той в дискусия по bTV за полицейските протести.

Хора, които са се клели в закона, да блокират кръстовища, е просто възмутителнo. Начинът, по който постъпиха миналата седмица, означава, че в държавата има голям проблем. Друга тема е, че наистина са научили в последния момент. Но те ругаеха хората, които не бяха съгласни с тях, не пускаха болни да преминат - това е манталитет и е голям проблем за тази държава. В това пък бе категоричен журналистът Йово Николов. Как така "спонтанно" се организираха 3 дни поред, попита той. МВР е мегаструктура, която трябва да се освободи от несвойствени функции, за да се изчисти философията в сектора сигурност.

Когато 5000 въоръжени застанат на кръстовището на Орлов мост, това е метеж. Трябва да разберем, че това е проблем. Можеха и да отидат да арестуват Бойко Борисов. Имат право да протестират, нямат право да нарушават законите, каза още Николов.

Нямаме условя на работа, настоя зам.-председателят на УС на СФМВР Добромир Добрев. Не протестирате за това, а за да не ви вземат 20 заплати, репликира Николов

Разделението между полицаите на улицата и чиновниците ще се случи чак след 20 г.- това не е реформа, продължи разследващият журналист. Тези разговори с министъра за заплати не са реформа, реформа е когато се осмисли каква е задачата на МВР, поясни той

Под 50%, но близо до това ниво са "чантаджиите" в МВР, призна Добрев. Как може лелята, която ми подава паспорта, да ползва привилегии като полицаите на улицата, скочи Николов. Според зам.-шефа на полицейския синдикат това не е вярно - тези хора работели по договор на близки до минималните заплати. Има възможности дори тези, които работят на паспортите или на гишетата в КАТ, да се военнизират и да получават привилегиите, призна обаче криминалният психолог Тодоров, който е работил в системата.

Протестната готовност остава, чакаме да видим лоялни ли ще са политиците. Не може да искат да ми намалят възнаграждението, за да осигурят пари за средства, които и сега си купувам, обясни Добрев гледната точка на колегите си. Мачът продължава, заключи и Тодоров.




Още по темата: общо новини по темата: 42
27.06.2022 »
19.02.2022 »
19.02.2022 »
17.11.2020 »
05.07.2019 »
05.07.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
заради страха от загуба на работата си слуйителите от МВР дори немогат да предлойат да има реформа там. тупотата е на второ място а корупцията на трето. Има шефове които немогат да вклучат дори компутур да не говориме да се направят системи и бази данни на преступниците
+1
 
 
липсата на критична маса държава(държавност) е проблема, от там идва и тъпотата(милиционерска) и мързела (липсата на мотивация), така мисля
Aнонимен
на 09.11.2015 г.
+1
 
 
да намалиш заплатата на някой не е реформа. мвр има нужда от реформа но не социална. реформа трябва да има в самата система. условия за работа, закони които да са функционални. а не та ги хващат и някой отгоре им нарежда да ги пускат.и за какво да ги хващат. затова не си правят труда защото знаят какво следва. тука има тука няма...
0
 
 
Най-корумпираната власт е медийната. А нека да си го кажем право в очите! Кой от вас не е давал под масата за това или онова, на доктори, учители, чиновници в общината и т.н. да не изброявам, че то не са детски училища, инспектори в РДНСК, РИОСВ и още, и още, и още. Хайде не сравнявайте корупцията на двасетачката и "Ми ся к'во прайм?" с тези, които са над двестатачката, например зградите около парламента. Иначе все малките са ви виновни, защото не можете и дума да обелите срещу тези, които истински хрантутим.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: