Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Криминалисти разкриха високотехнологична наркооранжерия в Търговище
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 12.08.2021Коментари (0)682
©
Високотехнологична наркооранжерия е разкрита при спецакция на криминалисти от ГД “Национална полиция, ОДМВР- Шумен и ОДМВР- Търговище, съобщиха от пресслужбата на полицията в Шумен. 

Шестима, съпричастни към отглеждане на конопени растения са задържани за срок до 24 часа от служители на сектор "Специализирани тактически действия“

Специализираната полицейска операция е проведена на 11 август от служители на ГДНП и колегите им от областните дирекции в Шумен и Търговище, под надзора на окръжната прокуратура в Търговище. Действията им започнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на конопени растения на двама мъже от Шумен.  Криминалисти започнали да наблюдават масивна двуетажна постройка в град Търговище. Данните от сигнала се потвърдили, като в рамките на наблюдението е установен мъж, който често посещавал обекта.

В ранните часове на 11 август криминалисти от ГДНП, Търговище и Шумен пристъпили към целенасочени действия по проверка на помещенията в сградата. Служители на сектор "Специализирани тактически действия“ при  ОДМВР- Шумен задържали двама мъже на 38 и 40 години от Шумен, и 48-годишна жена от Велики Преслав при влизането им  в халета в  масивната постройка в покрайнините на Търговище. Малко след това на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са задържани.

Открити са шест огромни помещения за отглеждане на марихуана, разположени в масивна двуетажна промишлена сграда.  В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии засадени с растения от рода на конопа, част от тях под формата на разсад, останалите - в различен стадий на развитие и зрялост. Всички помещения са оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. За растежа на насажденията са ползвани обогатена почва и препарати за стимулиране на растежа им. Иззети са близо 42 кг. суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана. На първия етаж в сградата било обособено помещение за сушене на зелената листна маса,  с оборудване за дробене на конопените растения. Криминалисти установили, че всички системи се захранват от мощен дизелов електрогенератор за производство на електричество, захранван с гориво от големи съдове.

Според криминалисти  плантацията в Търговище е най-добре оборудваната с най-голям брой  растения от рода на конопа, на която са попадали  служителите на реда в областта. Благодарение на добре планираната и успешна спецоперация до пазара не е стигнало огромно количество от високорисковото наркотично вещество.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност, между които претърсвания в обитавани от тях имоти, ползвани от тях автомобили. В двама от задържаните са открити наркотични вещества и голяма сума пари.

Работата по образуваното досъдебно производство за производство и държане на високорискови наркотични вещества , предназначени за разпространение продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура- Търговище.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: